Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SIGNORE HAYDN - HAYDN-SOROZAT, ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Signore Haydn Az Óbudai Danubia Zenekar 2015 őszi sorozata a Budapest Music Centerben.

Esterházy Miklós herceg nagyétvágyú kultúrafogyasztó volt, zenei ügyekben pedig rendkívül igényes és választékos ízlés jellemezte. Rajongott az operáért, 1768-ban, Eszterházán egy minden igény kielégítő operaházat emeltetett. A társulatban rendszeresen megfordultak olasz énekesek is. 1779-ben egy olasz hegedűs, Antonio Polzelli és tizenkilenc éves felesége, Luigia csatlakozott az együtteshez. Luigia énekesnő volt és miként Haydn, ő is boldogtalan házasságban élt. A két ember – a tetemes korkülönbség dacára – hamar egymásra talált és kettejük között bő tíz éven át tartó bensőséges szerelmi viszony alakult ki. Haydn az aktuálisan futó operaelőadásokhoz nagy műgonddal és szeretettel, tucatnál is több betétáriát komponált Luigia számára. Az eredeti művekre és szerzőikre, például Pietro Alessandro Guglielmire vagy Giovanni Paisiellóra manapság alig emlékezünk, Haydn áriái viszont rendszeresen felcsendülnek. A sűrű és hektikus operaszezonok közepette néhány műfajt, például a vonósnégyest, Haydn kénytelen hanyagolni. Évtizedes szünet után jelenteti meg a hat vonósnégyesből álló op. 33-as sorozatot. Ebben a felülmúlhatatlan gyűjteménybe Haydn – sok egyéb mellett – a vígoperák tapasztalatát is beépítette. Vezényel: Hámori Máté Koncertmester: Mező Péter Házigazda: Eckhardt Gábor Program: Vada adagio, Signorina – ária (Hob.:XXIVb/12)
Világi kánonok
D’una sposa meschinella – ária (Hob.:XXIVb/2)
Esz-dúr vonósnégyes op.33 nr. 2
Philemon et Baucis – nyitány
Ariadne Naxos szigetén – kantáta Közreműködik: Wierdl Eszter, Kun Ágnes Anna – ének Mező Péter, Radics Ádám – hegedű Dr. Vadinszkyné Varasdy Tünde – brácsa Horváth Ildikó – cselló
  Stáblista
Karmester 
Hámori Máté 
Házigazda 
Eckhardt Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a BMC-ben elég, ha a vásárlásnál használt nevet bemondod a pénztárban vagy bemutatod a jegyed okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?