Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A VESZTES - CSEREKLYEI ANDREA, MIKECZ KORNÉL, SOHARÓZA KÓRUS - OFF-BIENNÁLE BUDAPEST
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
A vesztes - kórusperformansz A darabot Berlinben mutatták be 2012-ben. Ott az előadás egy üres, a közönség által is bejárható színpadon zajlott, a Collegium Hungaricum épületének konferenciatermében. A terem nagyméretű ablakai által Berlin látképe volt a darab meghatározó díszlete.

Vallomások hangzottak el, négy szólista és egy kórus előadásában. Az Átrium Filmszínházban a When Art(ist) Speak(s) című eseménysorozat keretében május 20.-án este 8 órakor magyar nyelven kerül bemutatásra Csereklyei Andrea (szoprán), Mikecz Kornél (bariton) és a Soharóza kórus előadásában Halas Dóra vezetésével. Játékidő: 45 perc Az énekek szövegkönyveit részben talált és idézett, átdolgozott és kiegészített szövegek (monológok és vallomások szerkesztett és ritmizált átiratai) alkotják. Felhasznált források: Konrád György "A cinkos" című könyve és Josef Ackermann (Deutsche Bank volt elnöke) 2009 április 2-án adott nyilatkozata. Történet: A performansz keretében elénekelt vallomások hangzanak el két szólista és egy kórus előadásában.

A bukott politikus és a bukott bankár vívódását, belső dialógusát szemléltetik a párbeszédes formában megírt librettók, melyeket a szólisták improvizált dallamokban interpretálnak. A belső dialógus a bukott személy és lelkiismerete között zajlik, melyet a vezető beosztású férfi és titkárnője személyesítenek meg.

A vezetőkkel szemben a tömeg - a kórus - a megalkuvó polgár és a naiv forradalmár bemutatkozás formájában elénekelt önelemzését adja elő.

A különböző, aktuális társadalmi pozíciók képviselői közös stádiumba érkeznek meg: mindannyian vesztesek.

A szólisták előadásában tehát vezetők vallanak színt, elragadtatásaik iránya ugyan különböző, de a kezdeti lelkesedés, az elhivatottság érzete, a küzdelem élménye, a hatalom megtapasztalása, a felelősség ignorálása, az ideológiákba vetett hit és annak fokozatos elvesztése, a leépülés és a bukás azonos tényezők. A kórus a jól kontrollált, vagy éppen a kontroll alól szabadulni vágyó tömeget képviseli, az előadás formájának az egyén és a tömeg viszonya szab keretet. A vezetők és a tömeg kiragadott példái által azonban nem a különböző ideológiák szembenállása, hanem az ideológiák önellentmondásai, illetve az egyedi és a megosztott felelősség állnak a megmérettetés színpadán. Közreműködik a Soharóza Kórus. A kórusmű zeneszerzője: Halas Dóra
Koncept, szövegkönyv és színpadra alkalmazás: Németh Hajnal
  Stáblista
szoprán 
Csereklyei Andrea 
bariton 
Mikecz Kornél 
Karvezető 
Halas Dóra 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!