Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A VESZTES - CSEREKLYEI ANDREA, MIKECZ KORNÉL, SOHARÓZA KÓRUS - OFF-BIENNÁLE BUDAPEST
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
A vesztes - kórusperformansz A darabot Berlinben mutatták be 2012-ben. Ott az előadás egy üres, a közönség által is bejárható színpadon zajlott, a Collegium Hungaricum épületének konferenciatermében. A terem nagyméretű ablakai által Berlin látképe volt a darab meghatározó díszlete.

Vallomások hangzottak el, négy szólista és egy kórus előadásában. Az Átrium Filmszínházban a When Art(ist) Speak(s) című eseménysorozat keretében május 20.-án este 8 órakor magyar nyelven kerül bemutatásra Csereklyei Andrea (szoprán), Mikecz Kornél (bariton) és a Soharóza kórus előadásában Halas Dóra vezetésével. Játékidő: 45 perc Az énekek szövegkönyveit részben talált és idézett, átdolgozott és kiegészített szövegek (monológok és vallomások szerkesztett és ritmizált átiratai) alkotják. Felhasznált források: Konrád György "A cinkos" című könyve és Josef Ackermann (Deutsche Bank volt elnöke) 2009 április 2-án adott nyilatkozata. Történet: A performansz keretében elénekelt vallomások hangzanak el két szólista és egy kórus előadásában.

A bukott politikus és a bukott bankár vívódását, belső dialógusát szemléltetik a párbeszédes formában megírt librettók, melyeket a szólisták improvizált dallamokban interpretálnak. A belső dialógus a bukott személy és lelkiismerete között zajlik, melyet a vezető beosztású férfi és titkárnője személyesítenek meg.

A vezetőkkel szemben a tömeg - a kórus - a megalkuvó polgár és a naiv forradalmár bemutatkozás formájában elénekelt önelemzését adja elő.

A különböző, aktuális társadalmi pozíciók képviselői közös stádiumba érkeznek meg: mindannyian vesztesek.

A szólisták előadásában tehát vezetők vallanak színt, elragadtatásaik iránya ugyan különböző, de a kezdeti lelkesedés, az elhivatottság érzete, a küzdelem élménye, a hatalom megtapasztalása, a felelősség ignorálása, az ideológiákba vetett hit és annak fokozatos elvesztése, a leépülés és a bukás azonos tényezők. A kórus a jól kontrollált, vagy éppen a kontroll alól szabadulni vágyó tömeget képviseli, az előadás formájának az egyén és a tömeg viszonya szab keretet. A vezetők és a tömeg kiragadott példái által azonban nem a különböző ideológiák szembenállása, hanem az ideológiák önellentmondásai, illetve az egyedi és a megosztott felelősség állnak a megmérettetés színpadán. Közreműködik a Soharóza Kórus. A kórusmű zeneszerzője: Halas Dóra
Koncept, szövegkönyv és színpadra alkalmazás: Németh Hajnal
  Stáblista
szoprán 
Csereklyei Andrea 
bariton 
Mikecz Kornél 
Karvezető 
Halas Dóra 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, az Átrium Film-Színházban elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt nevet és e-mail címet.
  Cím
  Hogy tetszett?