Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HTMSZSZ15 AMERIKAI BÖLÉNY (KÉZDIVÁSÁRHELY)
Thália Színház - Arizona StúdiÓ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
David Mamet: Amerikai bölény A Kézdivásárhelyi Városi Színház előadása

Don Dubrow egy ócskásbolt tulajdonosa és barátja Walter Cole – akit Prof-nak becéznek – valamint Don védence, egy Bob nevezetű fiú. Állandó pénzhiányukon egy értékesnek vélt éremgyűjtemény elrablásával szeretnének úrrá lenni. csakhogy tervük végrehajtásához éppen azok a tulajdonságok hiányoznak belőlük, melyek tágabb környezetük – színen meg nem jelenő - tagjait jellemzik, s melyet ugyan mélyen megvetnek, mégis eszményként fogadnak el: a kíméletlenséget, a hideg üzleti érzéket, a céltudatos precizitást, a gátlástalanságot, határozottságot, önállóságot, rafináltságot, vagyis –„tehetséget". Don és Prof, a nagy üzlet reményében megpróbálnak magukra ölteni ilyen mentalitást, vagy legalábbis a „tehetséges ember" pózában tetszelegni a másik előtt. Ám lelkük mélyén tudják egymásról és magukról, hogy felületesek, lusták, pontatlanok, jószívűek, érzékenyek, gyávák és tehetetlenek – vagyis „tehetségtelenek". A legfiatalabb, Bob viszont kezd hasonulni az ideálhoz: csendes sunyisággal átveri mindkettőjüket. A hosszan ám hebehurgyán előkészített rablás Bob hazugsága és egyéb peches események miatt meghiúsul. Prof tehetetlen dühében szétveri az üzlet berendezését, s olyat talál sújtani Bobra, hogy talán komoly sérülést okoz neki. Végül mégis megbékélnek egymással, a helyzettel és önmagukkal.
Szereplők: Don: Kozma Attila
Prof: Lung László Zsolt
Bobi: Fekete Zsolt díszlet és jelmez: György Eszter

rendező: Kolcsár József
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!