Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

HANDEL KEYBOARD WORKS - GESZTESI T.
Nádor Terem - Vakok Intézete - NÁDOR TEREM

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 157 értékelés alapján
  Leírás
Gesztesi-Tóth László (zongora, orgona) Válogatás G. F. Händel billentyűs hangszerre írt muzsikájából.

Gesztesi-Tóth László zongoratehetségként kezdte pályafutását, 11 évesen már több díjat is magáénak tudhatott. Érdeklődése később az egyházzene és az orgona felé fordult, Koloss István, a Szent István Bazilika orgonaművészének irányításával kezdte el orgonatanulmányait. 2001-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémián Lehotka Gábor és Pálúr János növendékeként kitüntetéssel szerezte meg orgonaművész diplomáját. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatója, ahol 2000- ben karvezetői szakot végzett.

2001-ben elnyerte a francia kormány ösztöndíját és a lyon-i konzervatórium "Masterclass" osztályában, a francia romantikus orgonazene legelismertebb szakértőjeként és tolmácsolójaként számontartott Louis Robilliard vezetésével posztgraduális tanulmányokat folytatott. Mellette improvizációt tanult Franck Vaudray- nél. Vizsgakoncertjét a Szalézi Szent Ferenc templom Cavaillé-Coll orgonáján osztatlan elismerés fogadta, a zsüri "Premier Prix de Virtuosité á l'Unanimité" díjjal jutalmazta.

Orgonatanulmányai során számos mesterkurzus résztvevője (Jean Boyer, Loďc Maillé, Jean Ferrard, David Titterington) volt. 2002-ben a párizsi Conservatoire Supérieur CNR-en Marie-Louise Langlais növendékeként folytatta franciaországi tanulmányait. Ugyanebben az évben felvételt nyer a Zeneakadémia DLA - doktori iskolájába.

Rendszeresen koncertezik úgy Magyarországon, mint Európában.

2004-ben jelent meg első önálló CD-je, melyen Liszt Ferenc, C. Franck és Mendelssohn műveket játszik a Lyon-i Szent Ferenc templom Cavaillé-Coll orgonáján.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1146, Ajtósi Dürer sor 39. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?