Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PASZTORÁL
Művészetek Háza Gödöllő - Művészetek Háza Gödöllő, Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Pasztorál, hangversenybérlet 1. előadása A Gödöllői Szimfonikus Zenekar 2015/2016. évi Remekművek Gödöllőn című hangversenybérletének 1. előadása. Az előadás időtartama: 2x50 perc, egy szünettel

Műsor: Beethoven: 6. F-dúr szimfónia Op. 68. „Pastorale” Vidám érzések ébredése a falura érkezéskor Patakparti jelenet Vidám paraszti mulatság Vihar Pásztorének. Örömteljes és hálás érzések a vihar után Mozart: A-dúr klarinétverseny szólista: Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész Kodály: Marosszéki táncok vezényel: ERTÜNGEALP ALPASLAN A műsort ismerteti: Zelinka Tamás, Bánffy Miklós-díjas zenei szerkesztő Köszöntő mond: Dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere                                                                             Ertüngealp Alpaslan 1969-ben született Isztambulban. Zenei tanulmányait hatéves korában kezdte és hamarosan az isztambuli konzervatórium zongora szakos növendéke lett. Középiskoláit követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára nyert felvételt. Zongora szakon 1993-ban diplomázott, a két évvel később megkezdett karmesteri tanulmányait pedig 2000-ben fejezte be, mindkettőt summa cum laude eredménnyel. Tanárai Lukács Ervin és Gál Tamás voltak.
A Magyar Televízió 9. Nemzetközi Karmesterversenyén 1998-ban harmadik helyezést ért el. Egy évvel később Szentpétervárott a 3. Nemzetközi Prokofjev Karmesterversenyen szintén III. díjat nyert, 2002 novemberében pedig első díjat kapott az athéni Dimitri Mitropoulos Nemzetközi Karmesterversenyen. A magyarul szinte tökéletesen beszélő művész a 2000-2001-es tanévben a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének tanára. 2001-2004-ig a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar állandó vendégkarmestere, 2004-től 2009 májusi váratlan lemondásáig az együttes zeneigazgatója.
Karmesterként és zongoristaként rendszeresen fellép Törökországban, Európa-szerte és az USA-ban, olyan neves zenekarok és operaházak partnereként, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar, a Royal Philharmonic Orchestra, az Ankarai és az Isztambuli Állami Szimfonikus Zenekar, a Teatro Felice di Genova vagy a Komische Oper Berlin. 2011-14-ig Claudio Abbado asszisztense volt.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?