1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA - MU TERMINÁL: RAPED EUROPEANS / THE GREEN TABLE PROJECT
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Kurt Jooss: THE GREEN TABLE / Haláltánc nyolc képben című klasszikus balettje nyomában Kortárs performansz két felvonásban

"Lehetetlen Európa" "Annyira lehetetlennek tűnik ez az előadás. (...) Ma, itt és most szinte lehetetlen, hogy egy csapat kitekint ebből az országból, és nagyobb látószögben mutat valamit rólunk. (...) Lehetetlen, mert nem dívik, nem alapvető, hirtelen nem is tudom, láttam-e ilyet magyar színpadon az elmúlt években.
(...)
Annyira a saját kis közéletünkben mozgunk, annyira meghatározóak a napi problémák, nem csak személyes, hanem társadalmi szinten is, szinte doppingszerként, napi szinten kapjuk a szükséges, életünket ostromló dózisokat, hogy hirtelen kitekinteni, minderről beszélni, gondolkodni, azt hiszem, újfent szinte lehetetlennek tűnik. Pedig fontos lenne arról beszélgetni, mivel jár egy nagyobb közösség, miről kell lemondani az együttélés érdekében, miről nem szabad lemondani, mi az, ami totálisan homogenizálja az Európa-térképet, és mi az, amit érdemes megtanulnunk egymástól. De ehhez feltétlenül szükséges, hogy egyáltalán megfogalmazzunk valami vállalható viszonyt szomszédainkhoz. Ehhez pedig feltétlenül szükséges, hogy megfogalmazzunk valami vállalható viszonyt önmagunkhoz. " (Nyulassy Attila/7óra7) Zene: Zombola Péter - Requiem, és gyászdalok, Alfred Schnittke: Bolero parafrázis, Cohen: Green Table motívumok, valamint Ravel, Wagner, Liszt, Bach, magyar népdal és operett részletek. Szövegrészletek forrásai: Nádas Péter: Útvesztő, Afonso Cruz: Kokoschka babája, Gábor Andor: Szaladj, egylábú!  

Stáblista

Rendező-koreográfus, látvány Gergye Krisztián
Szereplő Hoffmann Adrienn
Szereplő Barabás Anita
Szereplő Bodor Johanna
Szereplő Melkvi Bea
Szereplő Sipos Viktória
Szereplő Fejes Ádám
Szereplő Gergye Krisztián
Szereplő Zombola Péter
Zeneszerző Zombola Péter
Jelmez Béres Mónika

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!