Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JÁSZAI MARI
Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Kocsis István: Jászai Mari Az Egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátéka Monodráma

A jó hírt, hogy a Gárdonyi Géza Színház műsorra tűzi Jászai Mari című monodrámámat, nagy örömmel fogadtam, de ráadásul egészen különös, magasztos érzések erősítették, színesítették ünnepi hangulatomat. Napokig képtelen voltam megoldani ennek a rejtélyét… De aztán – híven régi szokásomhoz – újraolvastam a műsorra tűzött drámát, és egyszerre csak megértettem… tavaly, A fény éjszakája bemutatójára készülődvén sokat vitatkoztunk Blaskó Balázs igazgató úrral és Beke Sándor főrendező úrral színjátszásunk gondjairól-bajairól és lehetőségeiről, de egybehangzóan és következetesen hitet tettünk mindhárman amellett, hogy a Színháznak a régebbi korok magyar hagyományainak, misztériumainak csodaköveiből kell bevehetetlen várat építenie - ha nem csak hogy meg akar maradni, de be is akarja tölteni küldetését… A dráma újraolvasása közben tulajdonképpen arra döbbentem rá, hogy A fény éjszakája próbáin a magyar színjátszás Aranykorának legnagyobb egyénisége, Jászai Mari művészi hitvallásának legfontosabb igazságát vallottuk egybehangzóan és következetesen magunkénak. És most nagy kedvem lenne felidézni Jászai Mari művészi hitvallásának minden igazságát, hogy méltóképpen megértsük azt a nagy drámát, amelyet akkor élt át színházi aranykorunk legnagyobb művésznője, amikor színházi törvényszék elé idézték. Helyszűke miatt ezt most nem tehetem meg, de nem is bánom… Inkább felteszem azt a legfontosabb kérdést, amely Jászai Mari magasztos vagy fájdalmas drámai küzdelmekben elért hatalmas győzelmeivel van összefüggésben: ki lesz képes méltóképpen járni Jászai Mari útján, amely most is a Színházi Aranykor felé vezet… A fentebb megvilágosított rejtélyes egyezések azt sugalmazzák, hogy a Gárdonyi Géza Színház Jászai Mari hitvallásának tudatos vállalásával tette meg azon az úton az első, a legnehezebb lépéseket. Kocsis István, író
Művészsors, színészsors, színésznősors.  Küzdelem, ádáz harc a minőségért, a művészet, az emberi alkotás értékéért. Példafelmutatás. Igazgatók, pályatársak, ellentmondásos élethelyzetek színpadon, próbán, előadásokon, a magánéletben. Tragikus erőmegfeszítés a „jó ügy” érdekében. Egyetlen életlehetőség a minőség, az érték megteremtése, és felmutatása: ez Jászai Mari - a megkoszorúzott - életpéldája. Kocsis István monodrámája rendkívüli lehetőség vallani hivatásunkról, a színházról, a színész-művészsors színes pokláról.
 
  Szereposztás
Jászai Mari 
Bodor Németi Gyöngyi 
  Stáblista
Rendező 
Blaskó Balázs 
Díszlet 
Bényei Miklós 
Jelmez 
Molnár Gabriella 
Súgó 
Szecskó Andrea 
Ügyelő 
Blaskó Zsófia 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?