Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

LOVAGIAS ÜGY
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Hunyady Sándor: Lovagias ügy - életkép három felvonásban A dunaalmási Öregmalom Színtársulat előadása

A darabról Hunyady Sándor(1890-1942) Bródy Sándor az  író-újságíró és Hunyady Margit kolozsvári színésznő  véletlen találkozásának  szerelemgyermeke, neve a két szülő nevéből kombinálódott csakúgy mint tehetsége. 39 évesen kezd először írni és azonnal fergeteges sikerrel. A Lovagias ügy már többedik darabja 1935-ben került bemutatásra a Pesti Színházban Kabos Gyula, Gombaszögi Ella, Ráday Imre és Muráti Lili főszereplésével, a nagy közönség sikerre való tekintettel darabból azonos szereplőkkel film is készült.  Az idősödő főkönyvelő, Virág úr  reménytelenül és a maga módján esetlenül szerelmes kissé molett titkárnőjébe, Gizikébe, aki viszont az érdek körébe tartozó más férfiakkal tart fenn kapcsolatot és persze  a cégtulajdonos könnyelmű, nőcsábász unokaöccsébe, Paliba is  szerelmes aki azonban máshol érdekelt. Az irodában nézeteltérés jön létre egy félreértett elcuppant puszi miatt és a dolgok odáig fajulnak, hogy egy drámai pillanatban Pali felpofozza Virágot, aki a főnöktől elégtételt követel. Salgó, a főnök hajthatatlan, Virágnak mennie kell, és így családja egzisztenciája  komoly veszélybe kerül. A becsületsértések miatt az ügy igazi lovagias üggyé válhat. Vajon lesz-e ereje Virágnak párbajozni, vagy van más megoldás is? Mi lesz Virág családjával, felnőtt leányával Babával?     Hunyady a rá jellemző humorral és bájjal szerelmi történetet formál és a szeretet erejével oldja meg a kibékíthetetlennek látszó ellentétet. 
  Szereposztás
Virág 
Entz László 
Pali, Salgó unokaöccse 
Csokonai Vitéz Dániel 
  Stáblista
Virágné 
Károlyi Dóra 
Nagymama 
Voitné Albert Zsuzsa 
Gizike, gépírókisasszony 
Sineger Eleonóra 
Fekete  
Nikl Antal 
Szolga 
Pataky Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?