Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
J(A)ZZ!: VINCENT PONGRÁCZ SYNESTHETIC OCTET - LEMEZBERMUTATÓ (A)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A nyitottság, a finom ízlés és a művészi ellenállás szelleme: ez teszi egységessé a zenekart, és ölt testet a zenekarvezető szerzeményeiben.

Az osztrák zeneszerző, zenész és zenekarvezető Vincent Pongrácz által alapított Synesthetic Octet nevével a híres francia zeneszerzőre és ornitológusra, Olivier Messiaenra utal, aki maga is bevallottan szinesztéta volt. Az együttes két évvel ezelőtt nyerte el mai felállását, a híres bécsi Porgy & Bess jazz klubban tartott koncertsorozatuk alkalmával. A tagok a kortárs klasszikus zenétől a jazzen át egészen a hip-hop területéig a legkülönfélébb műfajokból érkeztek a csapatba. Ami mindegyikükben közös, az a nyitottság, a finom ízlés és a művészi ellenállás szelleme: ez teszi egységessé a zenekart, és ölt testet a zenekarvezető szerzeményeiben. A Synesthetic Octet a májusban a Jazz Werkstatt kiadónál megjelenő debütáló albumuk, a Rastlos (a.m. nyugtalan, fáradhatatlan) anyagát mutatja be az Opus Jazz Clubban. Ahogy a zenekarvezető Pongrácz fogalmaz, „a lemez egy még le nem forgatott film zenéje”, melyben a 90-es évek hip-hop esztétikája ötvöződik Gil Evans 60-as évekbeli lemezeire emlékeztető fúvós hangzással. Egy-egy hangszer hosszabb szólója mellé a zenekar által játszott hangsúlyos páratlan ütemek laza, olykor „botladozó” hangzása társul. A darabokat hallgatva lehetővé válik számunkra, hogy színes villogó 3D szemüvegen át pillanthassunk bele a szerző zenei világába. Közreműködik: Vincent Pongrácz - klarinét
Doris Nicoletti - fuvola
Clemens Salesny - basszusklarinét, Stritch
Richard Köster - trombita
Alois Eberl - harsona
Peter Rom - gitár
Manu Mayr - nagybőgő, basszusgitár
Lukas König - dob
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?