Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BABITS EST - MAGYAR MOZDULATMŰVÉSZETI TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
BABITS EST A Magyar Mozdulatművészeti Társulat verstánc estje.

A magyar költészet napját egy különleges verstánc esttel ünnepeli a Bethlen Téri Színház. A társulat produkciója érdekes kísérlet a költészet – tánc – zene kapcsolatára, hagyományainkat őrizve, ám mai, új verstáncokkal bővítve. Babits Mihály szellemi társa volt Dienes Valériának, "Mennyei színjáték" verstánca 1915-ben készült, mely "lábról-lábra" örökítve fennmaradt. "... olyan természetes elegyet gyúrtak Babits Mihály legsúlyosabb gondolatokat közvetítő verseiből és a mozdulatművészetből, amelyet minden erőltetés nélkül összetartozónak érezhettünk. Úgy tartozott a versekhez a tánc, mint más műfajokban a dalszövegekhez a dallam. Amit a költő szavakba foglalt, azt vele párhuzamosan a művészek elmesélték mozdulatokban is. Bár nem nélkülözi a táncból ismert elemeket, mégsem az ütemre mozgás a lényege, hanem a gondolatok, fogalmak érzelmek kifejezése mozdulatokkal..."  (Mészáros Tibor) Szereplők: Kövesdi László, Barsi Márton, Fenyves Márk, Haraszti-Zwiep Adrienn, Kocsis Andrea, Pálosi István, Szelőczey Dóra Látvány: FOM Rendezés-koreográfia: Fenyves Márk - Pálosi István Magyar Mozdulatművészeti Társulat A társulat - Még 1 Mozdulatszínház néven - 1995 szeptemberében alakult meg Fenyves Márk és Pálosi István vezetésével. Fő céljuk a tradicionális modern tánc (a magyar mozdulatművészet) hagyományainak megőrzése, korunknak megfelelő továbbvitele és tanítása. A tánc több "a technikánál", ennek értelmében céljuk, hogy ne pusztán kész technikát tanítsanak, hanem a tanárok személyes módszerének megfelelő táncot és technikát. Gondolkozásukat az az általános mozdulatművészeti alapelv határozza meg, hogy a tanár a saját személyiségén keresztül segítse megtalálni a tanítvány saját egyéniségét és nyelvét a színpadon, a táncban.

A társulat új, saját alkotásokból álló repertoárja mellett 2001-től klasszikus mozdulatművészeti művek rekonstrukcióival egészült ki és 2002-től mai, kortárs táncművészeti alkotók, a társulat felkérésére készülő műveivel bővül tovább. www.bethlenszinhaz.hu www.mozdulatmuveszet.hu Fotó: Csorba Károly
  Stáblista
Rendező 
Fenyves Márk 
Koreográfia 
Fenyves Márk 
Rendező 
Pálosi István 
Koreográfia 
Pálosi István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?