Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BÉKÉS PÁL: A NŐI PARTŐRSÉG SZEME LÁTTÁRA
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház - kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.9 / 10) - 227 értékelés alapján
  Leírás
A Gólem Stúdió bemutatja II. évfolyamos stúdiós növendékeinek vizsgaelőadását, Békés Pál A női partőrség szeme láttára című előadását.

A darabot Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője rendezi, a szöveg gondozásában közreműködik a teátrum állandó munkatársa, Németh Virág, aki a kecskeméti Katona József Színház dramaturgja. A történet egy fiatal férfiről és ajtó nélküli lakásába váratlanul betoppanó szomszédairól szól. Mindenki akar valamit: telefonálni, szerelembe esni, sóletkonzervet kinyittatni, beszélgetni, élni. A férfi csak egyet akar: megtalálni a tökéletes szavakat. A többiek nem hagyják. Aztán mégis. Közben történetek, sorsok sejlenek fel. Ajtó nem kerül a szobára. A telefon tovább cseng. A férfi, aki válása után új életet kezd, nem találja helyét a világban, a munkába temetkezik. 33 éves. Fordító. Vágya Shakespeare, és Proust szövegeinek magyar átirata. Előbb azonban pénzt kell keresni. Most épp kézikönyveket fordít. Pilótáknak. A helyszín Magyarország, Budapest, az 1980-as években. A magánszféra totális semmibevétele. A kotnyeleskedő szomszédok, férjeik, ápolóik állandó jelenléte, ami szépen lassan az őrületbe kergeti Önt – akarom mondani hősünket. A Gólem Stúdió növendékei több generációt ölelnek fel; gimnazistától kétgyerekes szülőn keresztül korban és hivatásban igazán változatos hallgatóink összetétele. Immáron második éve dolgoznak együtt Borgula Andrással. A 2014-es évben a Szentivánéji álom című vizsgaelőadásukkal nagy sikerrel vettek részt a Gyulai Várszínház által életre hívott Shakespeare Fesztiválon. Idén sem vállalkoznak kevesebbre, mint egy igazán szórakoztató előadást mutassanak be a nagyérdeműnek, s közben maguk is szórakozzanak. Szereposztás: TORDA MILÁN - Rutka Gergő GRÓSZ NÉNI - Kovács M. Veronika DORZS ÚR - Bozsán Dávid MIHÓCS NÁNDOR - Petkovics György LÍDIA, a felesége - Lohonyai Katalin/Zöldi Júlia PETRONELLA NŐVÉR - Kondor Kitti/Balog Kata SACI - Schallinger Zorka
  Stáblista
Rendező 
Borgula András 
Produkciós vezető 
Marcsa Barbara 
Dramaturg 
Németh Virág 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is!
  Cím
  Hogy tetszett?