Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÚJVILÁG - MENTŐCSÓNAK EGYSÉG - FÜGE PRODUKCIÓ
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - 123-as labor

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.3 / 10) - 3 értékelés alapján
  Leírás
A Mentőcsónak és a FÜGE közös előadása

A Mentőcsónak Egység 2014-ben kezdte meg munkáját a Szputnyik Hajózási Társaságon belül, hogy kizárólag olyan színházi nevelési előadásokat hozzunk létre, amelyek kifejezetten társadalmi problémákat vizsgálnak. A diákokkal folytatott munkánk során szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb az előítéletes gondolkodás, a negatív diszkrimináció, a kirekesztő beszédmód, a rejtett rasszizmus. Nem volt kérdés számunkra, hogy ezzel a problémával foglalkozni kell. Az interaktív színházi társasjáték, a Szociopoly után most egy színházi előadást hoztunk létre Újvilág címmel, hogy ezekről a társadalmi feszültségekről egy történeten keresztül tegyünk fel kérdéseket.

Az Újvilág c. előadást Dr. Polgár András támogatásával hozhattuk létre, a programot a Summa Artiumnak köszönhetően és a Mecénás Napon beérkezett felajánlásokból tudjuk játszani. A Mentőcsónak Egység a Szputnyik megszűnése után is próbálja folytatni működését. A Szociopolyt és az Újvilág című produkciókat repertoáron tartjuk a Jurányiban.

Történetünk főszereplője, Kata, a 16 éves lázadó kamasz, szülei válását követően a korábbi gazdag környezetből egy lakótelepre kerül, ahol számára ellenséges fiatalok élnek. Kiderül, hogy az eleinte ijesztő srácok bármikor bármiben segítenek a családfő nélkül maradt anyának és lányának. Kata új barátain keresztül olyan szélsőséges eszmékkel találkozik, amiket képes szembeállítani szülei szabadelvű nevelési módszereivel és azok kudarcával. A sorsában rokon, érzelmileg sebzett három fiatal egymásra talál. Együtt növesztik fékezhetetlen haraggá sérelmeiket, és keresik azok irracionális célpontjait. A harc az ellenség ellen egyre durvább eszközöket követel, amit úgy tűnik, már a szülők sem képesek megállítani. Az előadás olyan fontos kérdést is feszeget, mint a múlt eltagadása, amit a történetben a felnőttek képviselnek.

A cselekmény 1999-ben játszódik, abban az időszakban, amikor az előadás célközönsége, a középiskolás diákok születtek. A nekik tartott előadásokat beszélgetés követi.

Az előadás hossza: 90 perc (+ 45 perc beszélgetés)
 

Szereplők: Sztarenki Dóra, Szamosi Zsófia, Kovács Lehel, Porogi Ádám, Hajduk Károly
A rendező munkatársai: Sápi Dalma, Tési Dóra
Író, rendező: Pass Andrea
Támogatók: Dr. Polgár András, Varga Júlia, Művészetek Völgye Fesztivál

 

 

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?