1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
KÁVA: FÓRUM15 - KOMPLEX SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSOK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA - 1. NAP
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Káva Kulturális Műhely: FÓRUM`15 Komplex színházi nevelési előadások szakmai találkozója

április 10. péntek

09.30-12.00
Kerekasztal Színházi Nevelési Központ - A széttört tál
színházi nevelési előadás 5. osztályos fiatalokkal

Egy város valamikor a jövőben. Szellemváros. Az utcák néptelenek. Csupán egy kutya és egy lámpaoszlop emlékeztet a valamikori civilizációra. Nincsenek újságok. Nincs TV. Az emberek nem tudják, mit gondoljanak. Küzdelem az élhető jövőért, a képzelet erejéért, ami képes megváltoztatni az életünket…

Az előadás célcsoportja az a korosztály (10-13 évesek), mely a felnőtté válás azon szakaszában van, amikor a Ki vagyok én, és ki akarok lenni? kérdése válik központivá. Edward Bond ezt a kérdést teszi fel sajátosan sűrű és széles összefüggés-rendszert megnyitó színházában.
“Nem akarok olyan népmesét vagy tündérmesét, ami úgy magyarázza meg az életet, hogy leegyszerűsíti. A fiatalok nem vennék komolyan.” (Edward Bond)

Szereplők:
Anya – Lipták Ildikó
Apa – Nyári Arnold
Lány – Bagaméry Orsolya
Fiú – Farkas Atilla
Író - Edward Bond
Fordító – Bethlenfalvy Ádám
Design – Ceri Townsend, Theatre Ark, UK
Asszisztens – Hajós Zsuzsa
Rendező – Chris Cooper, Big Brum TIE Co., UK

12.15-13.15
„A kákán is csomót keress!” - szakmai beszélgetés az előadás kapcsán

Minden évben keressük azt a formát a szakmai beszélgetésekre, amely még hatékonyabbá teszi a kommunikációt a csapatok között. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy biztonságos közegben, őszintén vissza tudjunk jelezni egymásnak. Célunk az, hogy minden egyes résztvevő csapat elgondolkodtatónak, hasznosnak tartsa ezeket a beszélgetéseket. Ezért idén olyan formát választunk a szakmai megbeszélésekre, ahol a látott előadások után kisebb csoportokban dolgozva megbeszéljük észrevételeinket, kérdésekbe megfogalmazzuk az érdeklődést kiváltó, a kevésbé érthető, problémás, stb. elemeket, és ezeket feltesszük az alkotó csapatnak. Azt reméljük ettől, hogy a szakmai fejlődés érdekében elő tudnak kerülni azok a valós kérdések, amelyek a külső megfigyelőkben felmerülnek.


14.00-16.00
A RÉV Színházi és Nevelési Társulat, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Fejlesztés Alatt Q Színházi Nevelési Társulat koprodukciója - Mezsgye
színházi nevelési előadás 5. osztályos fiatalokkal

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy iskola. Egy évfolyam. Szeptember. Tanévkezdés, ami sosem egyszerű. A nyár során új kalandok hősei leszünk, továbbírjuk személyes történetünk – így van ez Tündével is, Hermina nénivel is, az osztállyal is. Kölcsönhatásba lépünk környezetünkkel, formáljuk, alakítjuk egymást. Közösségben élve számos benyomás ér bennünket: ahány egyén, annyi nézőpont, elképzelés. Ugyanazt az eseményt, jelenséget eltérő módon magyarázzuk, mást látunk igaznak, valóságosnak, különböző dolgokban hiszünk.
Képzeletünkkel befolyásoljuk a valóságot. Valóságunkkal befolyásoljuk a képzeletet.
Egyszer volt, hol nem volt…
Hol volt?
Hogy volt?
Mi történt velünk?

Tantermi színházi előadásunknak a diákok maguk is részeseivé válnak, és olyan eseményeket élhetnek át, melyekben nincs élesen meghúzott határvonal valóság és képzelet között. Ahogy megyünk a történettel és a szereplőkkel, kiderül, hogy az iskola bőven rejteget talányokat, meggondolandó helyzeteket. Akárcsak a mesebeli sűrű sötét erdő. A fák között beszűrődik a fény: egy tisztáshoz érkeztük. Ott van, ezért látjuk. Látjuk, ezért ott van. Vajon azért hiszünk benne, mert valóságos, vagy azért valóságos, mert hiszünk benne?

Tünde, osztálytárs – Orbán Borbála /FAQ
Döme, új fiú – Szántó Dániel
Hermina néni, osztályfőnök – Bálint Betty
Fábián, énektanár – Varju Nándor
Boldizsár, igazgató – Balla Richárd
Blog: Tóvaj Ágnes /FAQ
Író, dramaturg: Hajós Zsuzsa / Kerekasztal
Rendező: Tárnoki Márk /FAQ, Kerekasztal

16.15-17.15.
„A kákán is csomót keress!” - szakmai beszélgetés az előadás kapcsán

17.45-19.45
InSite - Trafó koprodukció - Kispad
színházi nevelési program 9. osztályos fiatalokkal

Egy parkban babakocsit tologatva sétál egy férfi, majd megpihen egy padon. Eszik, újságot olvas, mesél az alvó csecsemőnek. Olyan dolgokról, amik vele történtek és olyanokról, amikről hallott. A történetein keresztül kerülünk egyre közelebb ahhoz a világhoz, amelyben él, azokhoz a problémákhoz, amelyekkel küzd. A dráma a csecsemő sorsáról szól, mi lesz egy emberrel, aki éppen ebbe a világba született.
A Kispad olyan narratívákat hoz játékba, amikkel diákként és felnőttként nap mint nap kikerülhetetlenül találkozunk a buszon, a rádióban, az interneten… és egyre élesebben határozzák meg az életünket. A történetek szereplői bankárok, politikusok, cigányok és bevándorlók, a narratívák pedig újra és újra azt a kérdést vetik fel, hogy mennyire határozzák meg gondolkodásunkat a közbeszéd fordulatai, a gyakran ismételt történetek.

Színész-drámatanár: Bethlenfalvy Ádám
Drámatanár: Sebők Bori, Szilágyi Sára
Író rendező: Chris Cooper

20.00-21.00.
„A kákán is csomót keress!” - szakmai beszélgetés az előadás kapcsán

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!