Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

*GYÖNGYVÉR ÉNEKEGYÜTTES*
Tolnay Klári Terem - TOLNAY KLÁRI TEREM

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 173 értékelés alapján
  Leírás
GYÖNGYVÉR ÉNEKEGYÜTTES - „DE SZERETNÉK CSILLAG LENNI AZ ÉGEN…” NÉPDALLÁ VÁLT PETŐFI VERSEK

Gyöngyvér énekegyüttes

Az autentikus magyar népdalokat előadó együttes három éve alakult, azonban – ha igazak Kodály szavai, miszerint egy gyermek zenei nevelését a születése előtt kilenc hónappal kell kezdeni – akkor a közös munkát már több mint 17 éve folytatják, hiszen anya és két lánya énekel a csoportban.
A formáció tagjai 2004 óta élnek a Fejér megyei Etyeken, azóta ismerkednek a helyi sváb, hagyományos kétszólamú énekléssel is. Műsoraikban a magyar népdalkincs mellett megszólalnak magyar és német egyházi népénekek. Az együttes a Bíborpalástos, szent magyar király című összeállításával közreműködik az Új élő népzene 20. jubileumi kiadványon. Az együttes tagjai: Csige Ildikó, Szabó Sára, Szabó Zsuzsa

„De szeretnék csillag lenni az égen…” – népdallá vált Petőfi versek
A koncerten a közönség Móser Zoltán „De szeretnék csillag lenni az égen – Népdallá vált Petőfi versek” című könyvével ismerkedhet meg. A verses-énekes műsort először 2013-ban, Petőfi Sándor születésének 190. évfordulója alkalmából szerveztük a Magyar Kultúra Napja alkalmából, Etyeken. A könyv „a Magyar Rádióban 2004-2005-ben elhangzó Versek, dúdok, dalok (Népdallá vált Petőfi versek) című anyag szövegét és kottáit tartalmazza. A rádióműsorhoz hasonlóan igyekszik Petőfi örökségét még jobban népszerűsíteni, tudatosítani: szeretné a figyelmet felhívni a népdallá vált Petőfi versekre. Közreadásával az a cél, hogy előadásokon, ünnepélyeken megszólalhassanak, mert a legszebb szavaknál is mélyebben tudják megmozdítani, alakítani az emberek érzelmi világát.” A versek és a dalok tolmácsolásában közreműködnek: Szalay Boglárka versmondó, valamint a Gyöngyvér énekegyüttes.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1056, Budapesti Ward Mária Iskola, Irányi u. 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?