Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
*ENYEDI-SALAMON-ENYEDI*
Tolnay Klári Terem - TOLNAY KLÁRI TEREM

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 155 értékelés alapján
  Leírás
Népzene itthonról - Enyedi Ágnes, Salamon Soma és Enyedi Tamás.

Enyedi Ágnes - ének
Szakmai életrajz

Enyedi Ágnes Erdélyben, Gyergyószentmiklóson született 1986-ban, Székesfehérváron nőtt fel, itt kezdett népzenével foglalkozni Vakler Anna növendékeként. Az éneklés mára életét meghatározó hivatássá vált. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol-néprajz szakán végzett, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének szakos hallgatója és a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola népi ének tanára. 2008 óta rendszeresen gyűjt népdalokat erdélyi falvakban. A magyar vonós népzenét játszó Magos Együttes és a moldvai csángó népzenét játszó Tázló Együttes énekese. Mindkét zenekarral rendszeresen koncertezik és tart táncházakat. A Magos Együttessel 2012 tavaszán 5 hetes amerikai turnén vett részt. A Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes előadásainak rendszeres meghívott szólistája. 2013 őszén az Állami Népi Együttes 3 hónapos amerikai turnéjának szólóénekese volt. Szólólemeze 2009-ben jelent meg "Gerlemadár szerelmével. Erdélyi magyar népzene" címmel, melyen számos kiváló zenész kíséri. 2009-ben megkapta a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést, 2011-ben Junior Prima díjas lett. Salamon Soma – furulya, kaval, harmonika
Szakmai életrajz

1989-ben született Budapesten. Apja, nagyanyja, nagybátyja révén népzenész-néptáncos családba született, gyermekkorától (melyet főként Martonvásáron, majd később Tordason töltött) kezdve körbeveszi a népzene, és a néptánc szeretete, és felsőfokú művelése. Zenei pályafutását mégis zongorával kezdte 4 évesen. 2001-ben sikerrel szerepelt az Országos négykezes, és kétzongorás versenyen. 12 évesen felvették a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakára a rendkívüli tehetségek tagozatára. 13 éves korától foglalkozik a népi furulyával. Ekkor már Hodorog Andrástól, a híres moldvai furulyástól tanult, aki később a mesterévé vált. A gimnázium alatt kezdett tangóharmonikán játszani; érettségi után az akkor alakult Buda Folk Band tagja lett. 2010 óta a Fanfara Complexa együttesben is játszik, valamint az Ifjú Muzsikásnak is két éven keresztül tagja volt. 2012-ben felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene szakára. Formációival rendkívül aktív zenei tevékenységet folytat, belföldön és számos külföldi országban egyaránt terjesztik a magyar népzenét. A Buda Folk Band tagjaként a 2014. év januári World Music Charts Europe világzenei toplista második helyezését érte el a zenekar "Magyar Világi Népzene" című albumával. A Fölszállott a Páva 2014 televíziós tehetségkutató különdíjasa.

Enyedi Tamás - cimbalom
Szakmai életrajz

1988-ban született Kolozsváron. Gyermekkorában a székesfehérvári Hermann László Zeneiskolában Petrovics Tamásnál kezdett cimbalmozni, s itt lett éveken keresztül tagja a Bakony Népzenei Együttesnek. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát, emellett rendszeresen muzsikál különböző állandó és alkalmi formációkban, együttesekben. Az Alba Regia Táncegyüttes kísérőzenekarának, a Galiba zenekarnak és a Magos Együttesnek tagja. Ez utóbbival a Folkbeats népzenei tehetségkutató győzteseként öt hetes amerikai turnén vett részt 2012 tavaszán, valamint a „Fölszállott a páva” tehetségkutató verseny televíziós adásában is szerepelt. Rendszeres közreműködő zenésze számos erdélyi néptánctábornak, valamint meghívott cimbalmosa több zenekarnak, akikkel bel- és külföldön rendszeresen koncertezik, tart táncházakat és kísér táncegyütteseket.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1056, Budapesti Ward Mária Iskola, Irányi u. 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?