Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

*DUO PASSAGGIO*
Tolnay Klári Terem - TOLNAY KLÁRI TEREM

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 160 értékelés alapján
  Leírás
A Duo Passaggio ebben az évben alakult formáció, de tagjai, Kallai Nóra és Győri István már régóta, többféle felállásban és együttesben játszanak együtt.

Mindketten a Savaria Barokk Zenekar tagjai, és az elmúlt években a zenekari együttmuzsikálás mellett többször felléptek kamaraprodukciókban is. Játszottak már például Vivaldi cselló-continuo szonátákat és M. Marais gambaszvitet, valamint számos énekes kamaramuzsikát, váltogatva csellót és gambát, valamint lantot és gitárt.
Ebben a felállásban a vonós és pengetős hangszerek billentyűs hangszerek nélküli, különlegesen áttetsző, finom hangzása vonzza őket. Műsorukban tehát az „arco” és „pizzicato” hangzás érdekességeit igyekeznek az akusztikus tér adta lehetőségeket kihasználva minél jobban kiaknázni. A koncert műsora még két másik szempontból is különleges. A kiválasztott szólódarabok nagy részét Magyarországon egyáltalán nem vagy csak elvétve lehetett eddig hallani – ilyenek például Zamboni, Huwet vagy Piccinini darabjai, a Gabrielli ricercarok, és még inkább Dall’Abaco a 18. század második feléből való, különleges szépségű és sajátos hangulatú capriccioi. A basso continuós cselló szonáták pedig általában billentyűs hangszeres – zongora vagy csembaló – kísérettel szoktak elhangzani. A cselló-lant, illetve cselló-gitár párosításnak köszönhetően egy sajátos, finom szövésű hangzásvilág jön létre, mely által a darabok struktúrája is jobban megmutatkozik. Győri István klasszikus gitár tanulmányait Roth Edénél kezdte. 1986-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola gitár tanszakán. Tanára Szendrey-Karper László volt. 1991-1993-ig a Hágai Királyi Zeneakadémia régizene tagozatának növendékeként lantot tanult. Ettől kezdve foglalkozik régi pengetős hangszerekkel. Tanára Toyohiko Satoh volt. A lanton kívül barokk és romantikus gitáron is koncertezik, lemezeken közreműködik. Alapító tagja a Tercina Régizene Együttesnek. Tagja a Savaria Barokk zenekarnak.
Fellépett mint a Liszt Ferenc kamarazenekar szólistája, koncertezett a Magyar Rádió zenekarával, a Fesztiválzenekarral, az Aura musicale és az Orfeo zenekarral is.

Kallai Nóra csellótanári és kamaraművészi diplomáját a Szegedi Konzervatóriumban szerezte 1993-ban, majd Graz-ban tanult viola da gamba szakon Lorenz Duftschmiednél. A brüsszeli Királyi Konzervatóriumban Wieland Kuijken tanítványaként 2000-ben gamba- és kamaraművészi diplomát szerzett, ugyanitt barokk cselló szakra is járt Hidemi Suzukihoz. Részt vett többek között Jordi Savall, Máté Balázs és Irmelin Heiseke mesterkurzusain.

Az elmúlt években játszott többek között az EUBO, az Armonico Tributo, az Aura Musicale, az Orfeo és a szombathelyi Capella Savaria együttessel. Több kamaraegyüttesben is zenélt, például a Capella Esterházy, a l’Eclisse, a Hortus Musicus ’99 és az Arcangelo tagjaként. Négy éven át volt a Tokaji Régi Zene Nyári Akadémia gamba- és barokk cselló tanára, a klagenfurti Opera pedig két ízben is alkalmazta continuo játékosként, egy Händel és egy Cavalli opera színrevitelében. A Savaria Barokk zenekar tagja. A kortárs zenei életben is aktívan részt vesz, és érdeklődése a komolyzene hagyományos határain túlra is elvezeti, például a jazz felé. 2007-ben a Balázs Elemér Group Early Music c. lemezén működött közre, 2011-ben önálló gamba estet adott kortárs magyar zeneszerzők műveiből. 2009-ben improvizatív táncos produkciót hozott létre Nagy Andrea táncossal és Michael Mehlmann színésszel Silentio címen. Több fellépése volt a Gobe társulattal is, Góbi Rita koreográfus-táncos vezetésével, és az Ágens társulattal. 2011-ben társult Szőke Szabolcs és Váczi Dániel duójához, akik a kortárs zene, a népzene és a világzene különleges elegyét játsszák.

Arco e pizzicato Duo passaggio

Kallai Nóra – barokk cselló
Győri István – lant

A. Vivaldi: B-dúr szonáta (Largo – Allegro – Largo – Allegro)

D. Gabrielli: D-dúr ricercar
J.M.Cl.F. Dall’Abaco: d-moll capriccio

Zamboni: Arpeggio

D. Gabrielli: g-moll ricercar
J.M.Cl.F. Dall’Abaco: B-dúr capriccio
J.M.Cl.F. Dall’Abaco: g-moll capriccio

A. Vivaldi: g-moll szonáta (Preludio/Largo – Allemanda/Andante – Sarabanda/Largo – Gigue/Allegro)

Piccinini: c-moll Chaconne
Piccinini: Aria di Sarabanda

J.M.Cl.F. Dall’Abaco: c-moll capriccio
J.M.Cl.F. Dall’Abaco: C-dúr capriccio

A.Vivaldi: a-moll szonáta (Largo – Allegro poco)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1056, Budapesti Ward Mária Iskola, Irányi u. 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?