Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HAYDN: KRISZTUS HÉT SZAVA A KERESZTEN - A FODOR KAMARAEGYÜTTES ÉS CZAKÓ GÁBOR ESTJE
Vojnovich-Huszár Villa - Villa

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Fodor Kamaraegyüttes nagyböjti hangversenye A tételek között Czakó Gábor író olvassa fel gondolatait

1787-ben történt, hogy Haydnt - aki akkor már európai hírű zeneszerző volt - felkérte a cadizi székesegyházak egyike, hogy írjon tisztán hangszeres muzsikából álló darabot a Nagyhétre. A későbbi, oratorikus verzió előszavában Haydn maga így írja le a cadizi tradíciót: "Abban az időben a cadizi főtemplomban minden évben a Nagyhéten oratóriumot adtak elő, amelynek erős hatásához a következő körülmények nyilván nem kevéssé járultak hozzá. A templom falait, ablakait és oszlopait fekete szövettel vonták be, és a szent sötétséget csak egy, a középen lógó nagy lámpa világította meg. Délidőben minden ajtót bezártak: ekkor kezdődött a muzsika. Az alkalomhoz illő előjáték után a püspök fellépett a szószékre, a hét szó egyikét elmondta, majd elmélkedést fűzött hozzá. Amint ezt befejezte, lelépett a szószékről, és térdre borult az oltár előtt. Ezt a szünetet töltötte ki a muzsika. A püspök másod-, harmadízben stb. fellépett, majd lelépett a szószékről és a zenekar minden egyes alkalommal azonnal megszólalt a szentbeszéd végén. ... A zene eredetileg szöveg nélkül készült, és ebben a formában kiadásra is került." A mű vonósnégyes változata a Fodor Kamaraegyüttes repertoárjának kiemelkedő darabja már közel tíz éve. Mindg nagy örömmel vesszük újra elő, és igyekszünk mindig a szöveges elmélkedések terén is valami újat bemutatni. Három katolikus pap, Kerényi Lajos atya, Bolberitz Pál filozófia professzor és  és Jelenits István piarista szerzetes után egy civil gondolkodó, Czakó Gábor író gondolatai hangzanak el a tételek között, hogy legyen mit átgondolni a zene alatt.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?