Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MESTEREK ÉS TANÍTVÁNYOK: DSUPIN PÁL ÉS MEGHÍVOTT VENDÉGEI, MESTEREI
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
A sorozat következő vendégének, Dsupin Pálnak első emlékezetes zenei élménye édesapjához kötődik. „Apám egyszer kézen fogott ötévesforma gyermekként, kisétáltunk az encsi határba, ahol egy gyermekláncfű-darabka szárára ráverselt egy mondókát és belefújt. Egy mély tónusú síphang szólalt meg. Ma úgy tűnik, mintha abban a hangban az összes létező zene benne lett volna.”

Ezután nem is csoda, hogy  a fúvós hangszereknél kötött ki. Kisiskolás korában furulyán fújta a rádiós slágereket, a középiskola után fuvolán tanult, míg egy koncerten meg nem hallotta az Egyszólam együttest. „Ugyanúgy elállt a lélegzetem, mint amikor először jártam Széken, és láttam a viseletben templomba igyekvő embereket” – emlékszik. Juhász Zoltántól gyimesi és székelyföldi furulyás felvételeket kapott, aztán jöttek a gyűjtések: Bükkszék, Gyimes, Moldva, Mezőség, Felcsík, Tereske, Sirok, Noszvaj... Tudását többek között a Nyíregyházi Főiskolán adta tovább az arra szomjazóknak. Önmagáról így vall: „Mindig érdekeltek az újdonságok – amik többnyire régiségek voltak. Leginkább akkor tudok nyugodtan élni és aludni, ha valami újat tanulhatok. E téren a magyar embert bőséggel kényezteti gazdag hagyománya.” Mesterek: Tímár Viktor (Gyimesközéplok, Hidegség) Karácsony Lázár (Gyimes) Vizoli Demeter (Gyergyó) Novák Pál (Sirok) Németi János (Balmazújváros) Juhász Zoltán Közreműködő: Dsupin Viola
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?