Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LEAR SHAKESPEARE-DUDA ÉVA TÁRSULAT-SZŐCS ARTUR-BEMUTATÓ
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
William Shakespeare Lear király című drámája nyomán a Duda Éva Társulat és az Átrium Film-Színház bemutatja: LEAR Fizikai színház. Legendás előadások nyomán. Bemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében

A Duda Éva Társulat a 2014-2015-ös színházi évadban ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. A jubileumi évforduló kiemelt darabja a Lear című különleges színházi előadás. A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örökérvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly. Mit kezdjünk egymással, hogyan viseljük el egymást, öregek és fiatalok?
Meddig tart a józan ész, a reálpolitika, az okos bizalmatlanság – s hol kezdődik a vakság, az őrület? Lényeges-e, lényegi-e a különbség király és koldus között – vagy valójában mindkettő csak esendő ember? Koldusok, vakok, bolondok tévelyegnek az utolsó ítéletet idéző viharban, s az ember – még ha (valaha) király (volt) is – végtelenül kicsi és törékeny, „meztelen" szemben az emberi gonoszsággal; szemben a természeti elemekkel; szemben a maga sorsával; s szemben mindannyiunk sorsával: a pusztulással. Hát el lehet viselni mindezt ép ésszel? Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csiby Gergely e.h., Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf
  Szereposztás
Színész 
Duda Éva 
Színész 
Bora Gábor 
Színész 
Csuzi Márton 
Színész 
Gyöngy Zsuzsa 
Színész 
Góbi Rita 
Színész 
Jerger Balázs 
Színész 
Stetina Szonja 
Színész 
Posonyi Takács László 
Színész 
Várnagy Kristóf 
  Stáblista
Rendező 
Szőcs Artur 
Koreográfia 
Csuzi Márton 
Produkciós vezető 
Czveiber Barbara 
Zeneszerző 
Gergely Attila 
Díszlet 
Boros Lőrinc 
Díszlettervező asszisztens 
Klimó Péter 
Jelmez 
Horányi Júlia 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!