Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BIM40 - ESTAFEST (NL)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A holland jazz négy nagyformátumú improvizatív művésze állt össze az ESTAFEST megalakításakor. A szokatlan összetételű társaság komoly hangszeres felkészültsége és különleges hangzása briliáns rövid darabokban mutatkozik meg, melyek a színpadi előadás során kapják meg végső formájukat.

Az eredmény izgalmas, vidám és lélegzetelállító, egyszóval igazi élvonalbeli zene, melynek során a muzsikusok és a közönség egyaránt a pillanat varázsának atmoszférájában lubickolnak mindvégig. Az ESTAFEST Eno supo címmel tavaly megjelent második albumát Edison díjra, azaz a „holland Grammy”-re jelölték a hazai jazz kategóriában. A csapat 2011-ben megjelent ESTAFEST Live! című lemezét követően az Eno supo az ESTAFEST első stúdiófelvétele, mind a négy zenész kompozícióival. Mete Erkert Hollandia egyik legjellegzetesebb szaxofonosának tartják. Az ESTAFEST mellett ő a motorja a Artvark szaxofonkvartettnek és a Mete Erker Triónak. Mindamellett olyan jazznagyságok vezette zenekarokban játszik, mint a David Liebman Group és a szenegáli dobos-mágus Doudou N'Diaye Rose együttese. Oene van Geel zeneszerzőként, illetve a ZAPP4 kortárs vonósnégyes tagjaként és saját projektjei (The Nordanians és OOOO) révén ismert. 2011-ben őt is a 10 legjobb európai feltörekvő tehetség részére szervezett mesterkurzus, a „Take Five Europe” projekt rezidensének választották. 2013-ban elnyerte a rangos VPRO Boy Edgart, azaz a holland jazz díjat. Anton Goudsmit gitáros és csapata, a Ploctones elképesztő sikerű koncertet adott 2007-ben a MOL Budapest Jazz Fesztivál jazzhajóján, korábban pedig a népszerű New Cool Collective zenekarral, melynek éveken át tagja volt. 2010-ben neki ítélték a VPRO Boy Edgar díjat, s ugyanebben az évben megkapta a Duiveltje Award holland pop-díjat is, a legjobb gitáros kategóriában. Jeroen van Vliet igen kapós zongorista, többek között a nálunk is többször járt trombitás, Eric Vloeimans különböző formációinaknélkülözhetetlen résztvevője. Amúgy kiváló zeneszerző is, 2008-ban a North Sea Jazz a fesztivál zeneszerzői projektjének vezetésére őt választotta. Jeroen több mint 20 éve játszik együtt az ESTAFEST szaxofonosával, Mete Erkerrel. 2014 októberében a világ egyik legismertebb és legjelentősebb jazzklubja, az amsterdami Bimhuis negyven éves lett. Évente több mint 300 koncertjén a Bimhuis a holland és nemzetközi jazz és improvizatív zene igen széles perspektíváját nyújtja látogatóinak. Noha a hangsúlyt elsősorban a legújabb zenei alkotások és irányzatok bemutatására helyezik, a Bimhuis a mainstream világából is jelentős választékot kínál. Elérvén a negyvenet, a Bimhuis egyre jobban erősíti „City Links” programját olyan városokkal, mint London, Berlin, Oslo, Chicago és mások. A City Links célja az, hogy e dinamikus városok zenészei közti kapcsolatokat és eszmecseréket támogassa. Az Opus Jazz Club megtiszteltetésnek tekinti, hogy immár a City Links részeként Budapestet is bekapcsolhatja ebbe az impozáns sorba. A BIM40 sorozat 2015-ben négy koncerten mutat be a Bimhuisban rendszeresen fellépő nemzetközi művészeket. Közreműködik: Mete Erker - szaxofon, klarinét
Oene van Geel - brácsa, cajon
Anton Goudsmit - gitár
Jeroen van Vliet - zongora Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?