Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZABÓ BARNA: A KERESZTÚT SZÉLÉN
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Passió, meditáció, oratórium, inkább reflexió, mint dráma – a szépséget előtérbe helyező, szerethető, ugyanakkor mély zenéket komponáló fiatal szerző, Szabó Barna nagyszabású alkotása már műfaji szempontból is izgalmas: a darabban nincs sem narrátor, sem szereplő.

A krisztusi szenvedéstörténetből jól ismert mondatok hangzanak el, ezek rajzolják ki a cselekményt, utalnak a történések egymásutánjára. „Az eseményeket nem résztvevőkent, hanem csak »oldalról« látjuk, kívülről szemléljük. Zenei értelemben a kórus a főszereplő, a mű leginkább passióoratóriumnak nevezhető, abban az értelemben, amelyben az itáliai barokk oratóriumok is a stációk által kiváltott reflexiók bemutatása. Ezek a stációk adják ki a drámai vonulatot, amely által inkább a személyes élményre kerül a súly, s nem a közösségire” – vallja a zeneszerző, aki komponált már Balog József számára zongoraversenyt, továbbá írt darabot a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny felkérésére alkalmából a Kodály Kórusnak, valamint a Zeneakadémia nagy múltú, néhány éve újjáalapított kamarakórusának.

Műsor: Szabó Barna: A keresztút szélén (passióoratórium) Vezényel: Nemes László Norbert Új Liszt Ferenc Kamarakórus Kéménczy Antal (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?