Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAO SZERZŐI EST SOROZAT - A SZERZŐ: ÁVÉD JÁNOS
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Modern Art Orchestra megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy teret kínáljon fiatal, kiemelkedő tehetségű hangszeres zeneszerzők számára a közös műhelymunkára és az egyedi kreatív kibontakozásra.

Ennek jegyében zajlik a zenekar szerzői estjeinek a sorozata. A koncerten a zenekar szaxofonművésze, Ávéd János mutatja be szerzeményeit. οὐθέν εἰμι (úthen ejmi) = ógörög “semmi vagyok” (mit sem érek)

Ávéd János a Modern Art Orchestra egyik meghatározó hangú szólistája, szaxofonos, zeneszerző.
Szerzői estjének izgalmas mottója egyrészt idézi a nyugati misztikus filozófiák aszkétikus alázatát – ugyanazt az alázatot, amely egy igazán nagyszerű zenész sajátja. Másrészt utal a keleti bölcselet meditatív szemléletére, amikor az ember átadja minden tudását, fizikai és szellemi képességét egy felsőbb cél szolgálatának.
A Semmi vagyok Ávéd János dalainak, bagatelljeinek laza csoportja. "Amikor a színpadon állok, vágyom arra, hogy “semmi” legyek. Átlátszó, vékony hártya, csatorna, ami torzítatlanul továbbítja a szeretet minden üzenetét Istentől zene formájában. Hiszem, hogy egy zenész életében azok az igazán ihletett pillanatok, amikor önmaga semmivé válik és feloldódik a zenében." Ávéd Jánosnak családi és baráti körben volt alkalma évek hosszú során át klasszikusnak mondható “keresztyén” témákban elmerülni. A holtig tartó tanulás jegyében szinte soha véget nem érő szellemi folyamatok részese, amelyek szerinte hasonlítanak ahhoz, amikor a jazz-iskolában elkezdte kialakítani repertoárját, zenei készségeit. “Azt is mondhatnám, hogy hitem és önvizsgálatom “standard”-jei ezek az ihlető témák, amikkel foglalkozom” – fogalmazta meg ars poeticáját Ávéd János. A MAO soron következő szerzői estjének darabjai hitbéli beszélgetésekből, prédikációkból, elmélkedésekből inspirálódott zenei reflexiók. Nem teljesek, nem átfogóak és semmilyen szentírás tematikáját nem követik. Nem szakrális művek, hanem tökéletlenek – és talán épp ezért megkapóan emberiek és lebilincselőek. Az est művészevendége Fenyvesi Márton gitáros, aki fiatal kora ellenére már Európa-szerte aktívan fellépő, utazó művész. Stílusát állandó útkeresés jellemzi. Nevével éppúgy találkozhatunk experimentális zenét játszó felállásokban, mint akusztikus mainstreamet előadó művészek társaságában. Alapító gitárosa volt a Modern Art Orchestrának – nagyzenekari hangszerelései rendszeresen felhangzanak a MAO koncertjein. Közreműködik: Ávéd János - szaxofon
Fenyvesi Márton - gitár Modern Art Orchestra
művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?