Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FÉNYGOLYÓK - ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Bérczi Zsófia vezette Élőkép Színház főként a vizuális színház műfajában hoz létre előadásokat. E műfajban a mű szöveges cselekmény helyett látvány alapú dramaturgia szerint építkezik.

„Az egész teremtett világ egy labda. Az ATYA játszik vele.
Ráüt, de csak azért, hogy örömében visszatérjen.
MINDEN ENNEK MÁSA: ÉGITESTEK – ATOMOK.”
(Az angyal válaszol) „A Fénygolyók koncepciója 2013 őszén alakult ki, amikor a jeruzsálemi School of Visual Theater-ben voltam vendéghallgató. Absztrakcióra törekedtem, hiszen az elvont egyszerű formák teret engednek az alkotó és a néző szabad képzeletének. Hamar rátaláltam a gömb formára, mely a jelenetek közös nevezője lett.
Az előadásban Az angyal válaszol c. könyvből hangoznak el részletek. E misztikus szövegeknek Izrael külön jelentőséget adott, hiszen a könyvben a második világháború embertelensége közepette kap három zsidó fiatal válaszokat a kérdéseire. Az „angyal” által képviselt és megfogalmazott metafizikus minőségek és a látvány absztrakciója mentén az előadás fókuszában életünk láthatón túli struktúrája áll.
Koncepcionálisan is fontos az űr kérdése: a valami semmivé és a semmi valamivé tétele, az ismert megkérdőjelezése, az ismeretlen megismerése és az elfogadhatatlan átlényegítése.”
(Bérczi Zsófia) A Bérczi Zsófia vezette Élőkép Színház főként a vizuális színház műfajában hoz létre előadásokat. E műfajban a mű szöveges cselekmény helyett látvány alapú dramaturgia szerint építkezik, és az életre keltett látványelemeké a főszerep – mely esetenként lehet maga az ember is. A formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása iránti vágy által vezérelt ÉLŐKÉP alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, előadóművészettel. Az angyal: Ramona Srah, Bérczi Zsófia

Az ember: Hrotkó Heléna, Varga Heni

Zene: Gerzson János

Fénylő kellékek és rádióvezérlés:Tankó Barnabás

Üvegmunkák: Pataki Attila

Tervező, rendező: Bérczi Zsófia Felhasznált irodalom: Az angyal válaszol (lejegyezte: Mallasz Gitta) és Jalaladdin Rumi: Az atomok verse Külön köszönet a jeruzsálemi School of Visual Theater tanárainak – Amit Drori-nak, Guy Gutmannak, Ruth Wieder Magannak, Haim Abramsky-nak …
Kooprodukciós partner: Bethlen Téri Színház, SÍN Kulturális Központ  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?