Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RÓMEÓ ÉS JÚLIA - SPIRITA TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
William Shakespeare klasszikus színművét tengernyi – többek között rengeteg modern – feldolgozásban láthattuk már.

A frissen alakult Spirita Társulat 2014 márciusában aktualizálva, Nádasdy Ádám korszerű fordítását felhasználva állította színpadra a darabot, Egressy Tamás rendezésében. A Bethlen Téri Színházban látható előadás az örök érvényű dráma merészen újraértelmező és modern leképezése egy friss, fiatalos társulat tolmácsolásában – a mai kor szemüvegén keresztül láttatva a baljós csillagzat alatt született szerelmesek és a véres veronai polgárháború történetét. 16 éven aluliaknak nem ajánlott! Szereplők:
Rómeó – Kiss Péter Balázs
Júlia – Nagy Kata
Mercutio – Bittner Dániel
Tybalt – Korcsmáros András
Benvolio – Gyöngyösi Balázs
Lőrinc – Sipos András
Dalma (Dajka) – Fekete Patrícia
Herceg – Fejér Máté
Paris – Cseh Gábor
Lord Capulet – Kocsis Fülöp Soma
Lady Capulet – Fodor Orsolya
Lord Montague – Kovács Kristóf
Lady Montague – Korcsmáros Felícia
Apród – Székely Anna Málna
valamint vetítésen: Shakespeare – Stohl András Zene: Szécsi Lőrinc
Látvány: Sütő Attila, Rozslay Miklós
Animáció: Kovács Ivó
Vívás koreográfus: Gyöngyösi Tamás
A rendező munkatársa: Perényi Luca
Rendező: Egressy Tamás A Spirita Társulat 2014-ben alakult, független, alulról szerveződő, rendezői meghívásos rendszerű társulatként, de volt előzménye jócskán. Egy szűkebb csapat néhány éve előadta a Parti Nagy Lajos-féle Tartuffe-öt, majd egy Dorian Gray-átiratot is. Ezekben akkori Eötvös-diákok és hobbiszínészek játszottak. A Rómeóban az alapcsapat néhány tagja dolgozott tovább, majd belépett az akkori végzős KIMI-osztály jó néhány tagja is, valamint külsős, már végzett, vagy épp végzős színészek. A koreográfiát az ismert mozgástanár és kaszkadőr, Gyöngyösi Tamás tanította be, a zenéért a Zeneakadémián zeneszerző szakon tanuló Szécsi Lőrinc felelt. A Spirita tagsága jelenleg leginkább stúdiós (főleg a Kolibri Színházban és alternatív színpadokon játszó) és szabadúszó fiatal színészekből áll, akikhez fiatal, szintén szabadúszóként dolgozó zenészek és műszaki szakemberek, technikusnak tanuló hallgatók csatlakoztak. Az előadás rendezője, Egressy Tamás a BKF mozgókép-szakán végez idén rendezőként, és dramaturgként dolgozik a Mafilmnél. A Tásulat célja, hogy nem profitorientáltan, hanem csakis a művészi alkotófolyamat és a produkció minőségét szem előtt tartva értelmezzenek újra klasszikusokat. Minden tagjuk ingyen próbál és játszik. Stohl András afféle pártolóként, szívességből állt melléjük a projektben. Az előadás a Spirita Társulat szervezésében valósul meg, a Bethlen Téri Színház saját jegykedvezményei nem érvényesíthetők. Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=3nq0cyWtb8Y&feature=youtu.be További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.com/romeoesjulia015
  Szereposztás
Shakespeare 
Stohl András 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?