Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSENDÉLET - PATAKY KLÁRI TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Pataky Klári Társulat előadása

„Sokféle színház van, és még annál is több. Van olyan színház, ami esztétika és morális kellemmel simogat – megbillenhet a világ, Coca-colát mérhetnek pepsis palackokban, de te, te jó helyen vagy, rendben vagy, üzeni –, és van olyan, ami az arcodba fröccsenti a mocskodat, hogy azt sem tudhatod biztosan, enned vagy innod illene. Pataky Klára mindig is mestere volt a lélek (az utóbbi években elsősorban a női lélek) finommozgásainak, onnan születtek a munkái, ahol a legintimebb gondolatok, vágyak, álmok és félelmek finom fodrokat vetnek a testeken.

A CsendÉlet most még tovább merészkedik, a lelkek biológiája mögé, egy képzeletbeli eredet irányába néz, oda, ahol az ember nőként és férfiként már adott, de találkozásuk még csak lehetőség. Az anatómus kíméletlen pontosságával mutatja a mélységet, miközben a művész érzékenységével megóv attól, hogy az visszanézzen ránk.

A CsendÉlet ereje éppen abban van, hogy olvassuk bár szerelmi viszonyként, Férfi és Nő eredendő kapcsolatának megfenekléseként, vagy – túl a nemeken – egy az embereket egymásra borzoló világ poéziseként, nem csupán a hiányt ismerhetjük fel magunk körül és önmagunkban, de a kiút energiáit is képes közvetíteni.” (7óra7 – Török Ákos)

Előadók: Maday Tímea Kinga, Hámor József, Jellinek György

Fénytervez: Dézsi Kata

Zene: montázs

Koreográfus: Pataky Klári

Pataky Klári 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik.

2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítették. 2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát.

Az izgalmasan sokoldalú, érzékeny koreográfus munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetve egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Előadásaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres. 

  Stáblista
Koreográfia 
Pataky Klára 
Táncos 
Maday Tímea 
Táncos 
Hámor József 
Táncos 
Jellinek György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?