Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: VERNERI POHJOLA QUARTET (FIN)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A finn trombitás Verneri Pohjola, fiatal zenészekből álló Ilmiliekki Quartetjével már 2003-tól kezdődően számos díjat nyert, köztük a legjobb eredeti kompozíciókért járó tekintélyes Teosto-díjat a March of The Alpha Males című debütáló lemezük zenéjére.

Pohjola hamar igen neves művésszé vált hazájában, ezt jelzi, hogy 2004-ben megkapta a Pori Jazz Év Zenésze díjat is. Olyan nemzetközi zenészek társaságában dolgozik, mint Anthony Braxton, Anders Jormin, Jens Thomas, Stefan Pasborg, Giovanni Guidi, Jukka Perko, Iro Haarla és mások. Aurora című 2009-es saját bemutatkozó albuma, melyet 2011-ben a nemzetközi hírű ACT kiadó is megjelentetett, kiváló sajtóvisszhangra lelt, akárcsak a szintén ACT kiadású második, a 2012-es Ancient History, bizonyítva a Pohjola zenéje iránti nemzetközi szintű érdeklődést. Ezt fokozza tovább a finn kortárs jazz sztártrombitásának zenekarvezetőként jegyzett harmadik albuma, a Bullhorn, melyet idén februárban jelentetett meg az angol Edition Records. A lemez egyértelműen megerősíti Pohjola kiemelkedően kreatív, érett művészre valló imázsát úgy játékosként, mint zeneszerzőként az európai jazzszíntéren. Az albumon igazi finn all-star csapat játszik a trombitással, Aki Rissanen zongorista, Antti Lötjönen basszusgitáros és a dobos Teppo Mäkynen személyében, akik mindnyájan jelentősen hozzáteszik a maguk részét Pohjola szerzeményeihez. A Bullhorn hűen tükrözi a zenészek közti spontaneitást és az együttjátszás örömét, amely az album hangzásának mélyebb rétegét alakítja ki.
„A kompozíciók tükrözik azt a finom hangzást és a líraiságot, amit szeretek, de érdességet és energiát is – mindazt, amit szeretnék kifejezni a zenémmel” mondja Pohjola. A kvartett az új albumot promotáló turnéja során érkezik az Opus Jazz Clubba. Közreműködik: Verneri Pohjola - trombita
Artturi Rönkä - zongora
Antti Lötjönen - nagybőgő
Teppo Mäkynen - dob Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?