Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FEKETE ÉG
Kecskeméti Katona József Színház - Kelemen László Kamaraszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 390 értékelés alapján
  Leírás
Fekete ég – háborús előhang Az előadás az I. világháború kitörésének centenáriumára készült.

A felvonásnyi történelmi haláltáncban az alkotók felvillantják a kor jellegzetes alakjait: a császárt, a magyar bakát, az özvegyet, az árvát, a tele orfeumokat és megidézik a háborús lelkesedés tébolyát. Fedák Sári és Jászai Mari naplóján keresztül megjelenik a
háború vérgőzében is felelősséggel gondolkozó és cselekvő művész. Az alkotók célja nem a puszta történelmi tények színpadra állítása, hanem a kor alakjainak, hangulatainak, ellentmondásainak az esszenciája, mélységeinek bemutatása. A harmadéves színművész szakos hallgatók gondolatai a produkcióról: „Az előadás több szempontból is nagyon fontos nekünk. Az első felvonás, amely arra hivatott, hogy ellenpontozza Molnár Ferenc könnyes-szép mirákulumát, nem írott darabból készült, hanem hatalmas mennyiségű adat összegyűjtése és feldolgozása után. Mindannyian megpróbáltunk hozzátenni az anyaghoz, és a gyűjtés során majd’ mindenki talált a családban olyan felmenőt, aki szolgált a Nagy Háborúban – és közben kérdések sora merült fel bennünk.
Mi vitte rá az egyszerű embereket, polgárokat és földműveseket egyaránt, hogy jókedvvel és őszinte gyűlölettel harcoljanak ismeretlenek ellen, akik nem ártottak nekik? A propaganda? Az ember zsigeri győzni vágyása? És kinek jó, ha ezek az emberek mind elpusztulnak? Megér ennyit egy nyertes háború?” Szereplők: Ács Eszter, Barta Ágnes, Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Bordás Roland,
Fülöp Tamás, Katona Kinga, Krausz Gergő, Kránicz Richárd, Kovács András, Mikecz Estilla,
Nagy Johanna, Stefánszky István, Vas Judit, Roehnelt Zsuzsanna.
  Stáblista
Rendező 
Vidnyánszky Attila 
Dramaturg 
Verebes Ernő 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?