Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
80 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL - KÖNNYED ZENEI BARANGOLÁS A STURCZ QUARTETTEL
B32 Galéria és Kultúrtér - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„80 perc alatt a Föld körül” Könnyed zenei barangolás a Sturcz Quartettel

Az együttes 1992-ben alakult Sturcz Quartet néven. A vonósnégyes repertoárja igen tág, a klasszikus zenétől a kortárs zenéig terjed, a pop és jazz zene érintésével, de főként az igényes szórakoztató, ismertebb klasszikus zene az irányadó.
Önálló koncerteken kívül, közreműködünk hazai és külföldi fesztiválokon, könnyűzenei rendezvényeken, államfői fogadásokon, kiállítás megnyitókon, konferenciákon, szakmai és kulturális rendezvényeken, partikon, céges rendezvényeken is. Az együttes fő profilja a könnyed klasszikus szórakoztató zene, kiegészülve a kortárs zeneszerzők darabjaival, popzenei elemekkel.

Számtalan koncert, külföldi fellépés és lemezfelvétel fűződik a vonósnégyes nevéhez. Rendszeresen játszunk Al Di Meola koncertjein, felléptünk már a Buena Vista Social Club együttessel és Ibrahim Ferrerrel, a Jethro Tull együttessel és Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, Rupa and the April Fishes zenekarral, Leslie Mandokival, Bonnie Tylerrel, Jennifer Rushhal, Roger Hodgsonnal és a Kaolin együttessel is. Tagok
Csonka Gábor - 1. hegedű
Szilágyi Péter - 2. hegedű
Benkő Gyula - brácsa
Sturcz András - cselló, aki egyben az együttes vezetője is.

A koncerten válogatást hallhatnak Vivaldi, Weiner, Albeniz, Rossini, Piazzola, Joplin, Kreisler, Mancini stb műveiből.

Al Di Meola a következőket írta velük kapcsolatban:
"A tehetség az egyik legfontosabb szempont, de legalább annyira számít a zeném iránti lelkesedés. Magyarországon azt tapasztalom, hihetetlen a választék, és kifinomult a zenei kultúra. A zenészeknek nem a régi klasszikusokat, Bachot vagy Mozartot kell csak érteniük, hanem a kortárs zenét is. Ezek a srácok, /a Sturcz Quartet/ akikkel dolgozom, szeretik a kortárs zenét, az én zenémet is. Hát ez, ami döntő, mert velük meg tudom valósítani az álmaimat."    
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1111, Bartók Béla út 32 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?