Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

FEHÉR ÉS MATISSE
Nemzeti Táncszínház - Hagyományok Háza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Budapest Táncszínház: Fehér és Matisse

Fehér
A fehér szín a tisztaság, a tökéletesség, az egyszerűség, a lélek, a béke, a jóakarat, a gyermeki ártatlanság jelképe. Az előadás feleleveníti a boldog gyermekkort, emlékezteti a felnőtteket az örökzöld gyermekjátékokra, mint például a „Bújócskára”, a „Fogócskára”, a „Seprűtáncra”, a „Kinn a bárányra”, a „Bújj-bújj zöld ágra”. A „Sótörésre”, melyben a gyermekek fizikai erejüket vetik össze, fejleszti a versenyszellemet. Az „Adj király katona” nevű játékra, mely a társadalmi szerepek jelentőségét hangsúlyozza, fejleszti a stratégiai képességeket, valamint fizikai erőnlét növelését motiválja. A „Szembekötősdire”, amely fejleszti az improvizációs készséget, a gyorsaságot, a hangfelismerést. A „Csip-csip csókára”, mely fejleszti a ritmusérzéket és a dallamvilággal való ismerkedést segíti. A koreográfusi koncepció alapja, hogy a darab erőteljesen a táncosok egyéni intuícióira, mindannyiunkból intenzív érzelmeket kiváltó emlékekre épül, amelyek a táncelőadás során hitelesen képviselik a gyermekjátékok, a gyermeki világ jeleneteit. Az előadás gyermekek számára formákban, játékos mozdulatokban, táncban látványos gazdag élményt nyújt. Dohnányi Ernő, híres magyar zeneszerző Változatok egy gyermekdalra című művét használná a koreográfus a darab zenei aláfestéséhez. Az est második részében a Budapest Táncszínház Robert North Matisse, a világhírű francia festő gazdag színvilágát jeleníti meg Miniateurs című darabját bemutatva, mely talál az első rész koncepciójához. Ahogy a fény megtörik a prizmán, és szivárvány lesz belőle, úgy nyílik ki a gyermekek számára a világ, és változik a Fehér Matisse sokszínű képeivé.

Koreográfus: Földi Béla
Zene: Dohnányi Ernő: Változatok egy gyermekdalra Matisse
Ez az előadás tisztelgés a festő Jazz című kéziratos könyve előtt, melynek képeit színes papírból vágta ki. Ezt az időszakát “luxusperiódusként” is szokták emlegetni, mert ekkorra már olyan mesterségbeli tudásra tett szert, hogy percek alatt alkotott remekműveket. Louis Aragon írta róla: egyetlen luxusa a festészet volt, “az önmagáért való festés, az érzések és a szellem luxusa, egy szükséges luxus”. (Forrás: Henri Matisse, mult-kor.hu, 2009. október 31.) Stravinsky Nyolc hangszeres miniatűr c. művére a megjelenő mozdulatokat ugyanolyan, e képsorozatra is jellemző változó formák és ártatlan lelkület jellemzik. Roberth North világhírű koreográfus darabjában - melyet számos nemzetközi együttes, mint például a Göteborg Ballet, vagy a Ballet Jazz Art de Paris is színre vitt – fény és elevenség bontakozik ki egy rövid színes, puha hangulat elevenedik meg a nagy festő kézjegysorozatként.

Koreográfus: Robert North, Koreográfiát betanította: Raza Hammadi
Zene: Stravinsky Nyolc hangszeres miniatűr
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?