Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MACBETH
MOM Kulturális Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 923 értékelés alapján
  Leírás
Kulcsár Noémi Tellabor: Macbeth

Akárcsak William Shakespeare életműve, az olthatatlan hatalomvágytól sújtott gyenge ember archetípusa és sorsdrámája is örök. A Macbeth című tragédia halhatatlan tanulsága, hogy a félreértelmezett hivatástudat, a beteges nagyravágyás és a hamis uralkodói szellem pusztító, torz lelkivilágú figurákat szül. A történelem krónikájában és napjainkban ugyanúgy feltűnnek azok, akik érdemeik és kiemelkedő képességeik hiányában erőszakkal, csalással, vagy ügyeskedéssel ragadták magukhoz a hatalmat. Amikor a fölöttünk álló, dilettáns és rossz vezetők miatt szenvedünk, Shakespeare megnyugtató igazságot szolgáltat számunkra Macbeth tragédiájával.
Macbeth-nek, a norvégok és a lázadó skótok fölött győzedelmeskedő hadvezérnek három boszorkány megjósolja, hogy egy napon Skócia királya lesz. Macbeth felesége segítségével megöli a királyt, hogy beteljesítse a jóslatot. Macbeth elől ugyan minden akadály elhárul, hogy Skócia trónjára lépjen, de az uralkodást nem tudja élvezni, mert örökké attól retteg, hogy hatalmát valaki veszélyezteti. Az idő múlásával egyre inkább kényszerképzetei foglyává válik, ezért gyilkosokat bérel fel, hogy végezzenek a számára gyanús elemekkel. A szörnyű vérontás közepette Macbeth újból fölkeresi a boszorkányokat, akik kétes jóslataikkal ismét hamis illúziókba ringatják, miközben a háború már gőzerővel készül Macbeth és Skócia trónja ellen. Az eredetileg a középkori kelta Holinshed-krónikából származó Shakespeare művet belengi az erőszakos tettekkel és a kísértő bűntudattal teli legendák misztikus hangja és sejtelmes atmoszférája. A babonák és a látomások világa, továbbá a Shakespeare-mű misztikuma, motívum- és szimbólumgazdagsága kiváló alapanyag a tánc- a mozdulatművészet számára. Szereplők:
Macbeth: Csere Zoltán
Lady Macbeth: Szarvas Krisztina
Továbbá: Stohl Luca, Tóth Brigitta, Wéninger Dalma, Schell Martin, Darabont Áron, Gál Norbert

Alkotók:
Zene: montázs
Díszlet, jelmez: Bozóki Mara Koreográfia, rendezés: Kulcsár Noémi
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?