Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
12 DÜHÖS EMBER
Játékszín - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 6259 értékelés alapján
  Leírás
Reginald Rose: 12 DÜHÖS EMBER


Tizenkét ember. Köztük egy ismert, hivatásos színésznő. Ő civil a tárgyalóteremben. Tizenketten egy tárgyalás után, összezárva. Van köztük bíró, ügyész, ügyvéd, joghallgató. Ők értik a bíróság nyelvét, de civilek a színpadon. Adott még egy hírigazgató, egy egyetemi docens, egy helytörténész, az egyetemi színház vezetője és egy biztosítási tanácsadó. Ők azok a kiválasztottak, akik Önök előtt érvelnek, vitáznak, döntenek egy fiatal fiú sorsáról: bűnös vagy sem?!
 
„Bárhogyan döntsenek is, döntésüknek egyhangúnak kell lennie. Amennyiben bűnösnek találják a vádlottat, a bíróság nem fog kegyelmet gyakorolni. Ebben az esetben kötelező meghoznom a halálos ítéletet.”
 
Egy kiélezett helyzetben találkozik csupa egymás számára ismeretlen ember. Meg kell találniuk a közös hangot, miközben mindannyian a saját igazukat hangoztatják. Kimondott szavaikkal talán nem is az igazságot keresik, csak megpróbálják elfedni saját sérelmeiket. Születhet-e kompromisszum, ha nincs egyetértés? Mi a nehezebb, meggyőzni a másikat vagy elfogadni a véleményét? A felelősségérzetünk csak addig tart, amíg nekünk kényelmes?
 
Országosan egyedülálló kezdeményezés jogi szakemberek részvételével a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti színház közös produkciójában.

Támogatók: Szegedi Tudományegyetem, Szegedi Nemzeti Színház, Szegedi Ítélőtábla (a Nyitott Bíróság Program keretében), Szeged Megyei Jogú Város, SZTE Kulturális Iroda, SZTE Állam- és Jogtudományi Kar, Országos Bírósági Hivatal, Universitas – Szeged Nonprofit Kft., SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, Katház Közhasznú Nonprofit Kft., Szegedi Egyetemi Színház, Délmagyarország, Rádió 88, VTV Szeged.

A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. A mű Fábri Péter képviseletében a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül előadásra.
1. esküdt (Elnök) Dr. Forrai Miklós ügyész, Szegedi Járási Ügyészség
2. esküdt Németh György Attila egyetemi hallgató (SZTE ÁJTK)
3. esküdt Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK)
4. esküdt  Dr. Nagy Erzsébet bíró, Szegedi Ítélőtábla
5. esküdt Spitzer Jenő egyetemi hallgató (SZTE ÁJTK)
6. esküdt Varga Norbert művészeti vezető, Szegedi Egyetemi Színház
7. esküdt Dr. Ragány Zoltán ügyész, Szegedi Nyomozó Ügyészség
8. esküdt Dr. Hegedűs István bíró, büntető kollégiumvezető, Szegedi Ítélőtábla
9. esküdt Fekete Gizi színművész, Szegedi Nemzeti Színház
10. esküdt Dr. Magyarossy József ügyvéd
11. esküdt Gyorgyev Bránimír Magyarországi Szerb Színház
12. esküdt Kiss Máté hírigazgató, Rádió 88
Őr Nyéki Tamás helytörténész
Bíró (hangja) Dr. Harangozó Attila bíró, elnök, Szegedi Ítélőtábla
  Stáblista
Rendező 
Barnák László 
Fordító 
Fábri Péter 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!