Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A VOYNICH KÓDEX SZÁZÉVES REJTÉLYE
Spinoza Ház - Spinoza terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kézirat-krimi. Száz évvel ezelőtt, 1915-ben a lengyel származású antikvárius Wilfrid Voynich először mutatta be a világnak a róla elnevezett kódexet, melyet egyesek a titkos tudás őrzőjének, mások látványos csalásnak tartanak

A titkosírással készült kódex rejtélyes írásjeleit, misztikus ábráit és bizarr illusztrációit ma is számtalan történész, kódfejtő és összeesküvés-elmélet hívő próbálja megfejteni... E rejtélynek mi lehet a legvalószínűbb magyarázata?  Ezt tudjuk meg Hubai Gergely szakértőtől. A Voynich-kézirat ismeretlen írásjelekkel és nyelven írt könyv, melynek eredetét és tartalmát mind a mai napig nem sikerült megfejteni. Nevét egykori tulajdonosáról, Wilfrid Michael Voynich amerikai könyvkereskedőről kapta, akihez 1912-ben került. A korábbi becslések szerint 1450 és 1520 között íródhatott. 2009-es radiokarbon kormeghatározás szerint a 15. század elején írták, 1420 körül. Jelenleg a Yale Egyetemen, a Beinecke Könyvtárban található. 2005-ben jelent meg az első fakszimile (eredetihez hű, változatlan) utánnyomása.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, Spinozában elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt adatokat.
  Hogy tetszett?