Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAO EXKLUZÍV - VÁLOGATÁS JACO PASTORIUS SZERZEMÉNYEIBŐL
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Modern Art Orchestra jazztörténeti sorozatában ezúttal a virtuóz technikájáról és játékstílusáról ismert jazz basszusgitáros és zeneszerző, Jaco Pastorius (1951-1987) előtt tiszteleg.

Jaco Pastorius sajátos hangzásvilágot, textúrát és harmóniai érzékenységet alakított ki rövid de intenzív pályafutása alatt. Nagy szerepe volt az elektromos basszus elterjedésében és általánossá válásában és abban is, hogy a basszusgitárt szólóhangszerként is világszertev definiálni lehessen.

1974-től együtt játszott barátjával, Pat Methenyvel. 1976-ban megjelent, s sokak által az egyik legjobb basszus-albumnak tartott Jaco Pastorius című első lemeze áttörést jelentett az elektronikus basszus világában. Komoly szerepe volt Pat Metheny ugyancsak hatalmas sikert kiváltó Bright Size Life című albumán is. Nem sokkal ez után hívta meg tagjai közé a fúziós jazz akkori egyik legjelentősebb csapata, a Weather Report, melyben 1981-ig együtt játszhatott Joe Zawinullal és Wayne Shorterrel. A Weather Report-tal töltött idő alatt vált Pastorius a jazz történetének kitörölhetetlen alakjává, az ő részvételével készült minden idők egyik legnépszerűbb jazzlemeze, a Heavy Weather. 1980 és 1984 működött saját zenekara, a Word of Mouth, s természetesen számos nagy művész koncertjein és és albumain működött közre vendégként, elég csak Joni Mitchell vele készített lemezeire – Hejira (1976), Don Juan's Reckless Daughter (1977), Mingus (1979) – gondolnunk. Közreműködik: Modern Art Orchestra
művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?