Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
POLSKA JAZZ: STRYJO (PL)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Stryjo a hagyományos „szólista-kíséret” trió felfogással szemben a demokráciára és az összjátékra helyezi a hangsúlyt. Eleinte saját szerzeményekkel turnéztak, majd koncertjeiken az improvizáció fokozatosan egyre nagyobb teret nyert az előre rögzített kompozíciókkal szemben, míg végül teljesen átvette annak helyét.

Koncertjeik így már teljes egészében improvizáltak, azaz kompozícióik az adott pillanatban születnek. A free jazz trióktól eltérően azonban egész más technikát alkalmaznak: közös narratívát hoznak létre, melyben az egymás iránti zenei tisztelet lírai és lenyűgöző zenét eredményez, egyfajta modern európai jazzt, melyben megjelennek a klasszikus zenei gyökerek, de a lengyel népzene, a flamenco, disco, punk, vagy a világzene is. A harmóniákkal való játék szabadsága, a szinte Bach-szerű dallamok és tisztaság a zenei forma iránti alázatukban nyilvánul meg, mely folyamatos pozitív zenei energiát sugároz. „A magát teljesen improvizatív zenét játszó együttesként aposztrofáló trió meglepő módon különböző eredetű és meglehetősen hagyományos témákból építkezik. Ez azonban nem a szokásos lineáris módon történik, hanem hepehupás, kavargó, gyors váltásokkal, különböző stílusok és ritmusok közti váratlan ugrásokkal, mintha mindezekből a heterogén elemekből végül egy pontosan illeszkedő puzzle darabjai épülnének fel. Így létrejövő élénk, friss és rendkívül dinamikus zenéjük egyértelműen Esbjörn Svensson szellemét idézi. Elképesztő, ahogy ez a három zenész a legkülönfélébb zenei területeken barangolva a lehető legnagyobb könnyedséggel és természetességgel képes azokat egymáshoz kapcsolni.” Henning Bolte - All About Jazz, 2014. november Közreműködik: Nikola Kołodziejczyk - zongora
Maciej Szczyciński - nagybőgő
Michał Bryndal - dob www.stryjo.com 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?