Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GRENCSÓ KOLLEKTÍVA
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Alig egy évvel a BMC Records gondozásában megjelent Flat / Síkvidék című albumuk megjelenése után, mellyel a Grencsó Kollektíva elnyerte a Gramofon – Klasszikus és Jazz magazin 2014 évi „Az év magyar jazz-hanglemeze” díját, szeptemberben már napvilágot látott következő korongjuk, melynek anyagát május végén rögzítették a BMC stúdiójában.

A Marginal Music / Rétegzene címre keresztelt lemez felvételén a kvartett tagjai mellett közreműködött még rendszeres partnerük, a német basszusklarinétos Rudi Mahall is, s a ritmusszekcióban Benkő Róbert mellett még egy bőgős, Hock Ernő is részt vett.  „Grencsó István és zenekara ezúttal is nagyot dobott. A most megjelent és két rövid tételtől eltekintve Grencsó-szerzeményeket tartalmazó Marginal Music/Rétegzene anyaga némileg hasonlít az egy évvel ezelőttihez. Ez sem nélkülözi az ironikus zöngéket, a sodrás és a basszusklarinétok okozta drámaiságot, a váratlan hangulatváltásokat. Ezen a CD-n is tetten érhető a megalkuvásoktól mentes, teljes szabadság, a Grencsóékra jellemző lenyűgöző alternatív energia, egyáltalán az a hangzásvilág, amely leginkább az általánosan tisztelt amerikai kortárs dzsesszben honos. És figyelem: tetten érhető a mondanivaló is. Ami talán csak némi odaadással dekódolható, de ami az igényes szabad zenét a zagyva, ám hatásosnak mutatkozó káosz fölé emeli. A mondanivaló, amitől érteni kezdjük, hogyan is kell kezelni a szabadságot a hangok végtelen világában” írta a lemezről Trencsényi Zoltán (Népszabadság). „Újra (és újra) van mondanivalójuk. Elindultak néhány éve egy (rögös) úton (ebben a felállásban) – mi meg minden egyes ‘megállót’ élvezhetünk” méltatta az új lemezt Dr. Nagy Sándor, a JazzMa.hu kritikusa. A Kollektíva idei utolsó „opusos” koncertjén az új lemez anyaga mellett természetesen a Síkvidék és korább albumok kompzícióit is hallhatjuk a kvartett erőt, spontaneitást és nyers szépséget sugározó utolérhetetlen tolmácsolásában. Közreműködik: Grencsó István - szaxofon, fuvola
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894."
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?