1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
TAVASZHOZÓ JAPÁNDOB KONCERT A TAIKO HUNGARY EGYÜTTESSEL
Tárogató (IBS) Színpad - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.6 / 10
328 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Csodálatos belső utazásra invitáljuk egy nagyszabású koncert és japán kulturális rendezvény keretei között!

A koncerten a Taiko Hungary Japándob Egyesület dobosai adják a ritmust, akik tavaly tavasszal is nagy sikerű, egész estés koncertet adtak a Bakelit Multi Art Center Színpadán (http://youtu.be/fflRLtQ-4lo). Előző évben pedig, amikor Budapesten járt a Yamato, közös szervezésben tartottak workshopot az érdeklődőknek.

A TAIKO Hungary küldetése a japándobolás megismertetése, művelése és terjesztése. A tradicionális japán taiko dobolás a ritmus, a dinamikus mozgás és a koncentrált figyelem erőteljes ötvözete. A taiko fontos alaptétele a csapatszellem, amelyben a hangsúly nem elsősorban a zenészek egyéni képességein, hanem az összjátékon és a mozgás egységességén van. A zeneileg is sokszínű darabokat a tökéletesen kivitelezett előadásmód, és a látványos showelemek teszik igazán hatásossá.

Az Egyesület dobosaival már többször találkozhattak harcművészeti versenyek és egyéb rendezvények megnyitóin, céges rendezvényeken, kulturális programokon, szabadtéri fesztiválokon. De a japándobolás oktatásában is jeleskednek, több csoportban folyik az Egyesület próbatermében Újpesten az oktatás heti rendszerességgel, és évente többször meghívott vendég-oktatók tartanak intenzív továbbképzéseket a dobosok részére.

A Taiko Hungary Együttese az Egyesület tanítványaiból nőtte ki magát, és ma már több mint 20 dobossal lépnek a színpadra. Amikor 20 dob egyszerre megszólal, az egy olyan élmény, amit soha nem fognak elfelejteni. Már az első dobütés elfeledteti a külvilágot, az első hangtól kezdve egy mágikus utazásra készülhetnek, ami egy ősi világba repíti át a közönséget. A dobszó leginkább a szívverésre hasonlít, és a szív az élet és az erő jelképe mind a mai napig. A dobolás, pláne ha sokan dobolnak együtt, egy szent pillanat, egy igazi ünnep. Az ünnep szónak abban az értelmében, hogy közös élmény, ami összetart, összeköt.

A koncerten - ahogy tavaly is - meglepetés vendégek is várják majd a látogatókat az előtérben és az előadás szünetében.

A koncert március 28-án 19 órakor, a japán cseresznyevirágzás ünnepének idején lesz az IBS Színházban, ahol a dobosok egy igazi, tradícionális japán tavaszhozó ünnepet varázsolnak a színpadra!

Helyszín

Tárogató (IBS) Színpad
Budapest, 1021, Tárogató u. 2-4.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!