Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FARSANGI TÁNCHÁZ A GÖDÖLLŐ TÁNCEGYÜTTESSEL
Művészetek Háza Gödöllő - Konferenciaterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Farsangi táncház a Gödöllő Táncegyüttessel és a Zagyva Bandával. Vendég: Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes.

A Gödöllő Táncegyüttes A Gödöllő Táncegyüttes 1992-ben alakult Iglói Éva vezetésével, Gödöllő város önkormányzata, valamint a Művészetek Háza (volt Petőfi Sándor Művelődési Központ) segítségével. Az immáron 20 éve működő együttes több száz műsorral öregbítette  Gödöllő város hírnevét bel- és külföldön egyaránt. A megalakulás óta céljuk a Kárpát-medencei magyarság és nemzetiségek tánchagyományainak megismerése, megtanulása és hiteles színpadra állítása. A Zagyva Banda Az elmúlt tíz évben a Zagyva Banda egyik meghatározó elemévé vált Magyarország népzenei életének. Elsősorban a Kárpát-medence magyar népzenéjét játszák, de repertoárjukban megtalálható más nemzetiségek népzenéje is (például román, cigány, szlovák népzene). A hagyományos vonószenekari felállás (hegedű, brácsa, nagybőgő, cimbalom és klarinét) mellett gyakran megszólaltatnak más tradicionális hangszereket is (például különböző pásztorfurulyák, koboz, ütőgardon, duda, harmonika, dob). Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes A veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes a több mint 40 éve lerakott alapokra 1990.-ben alakult újjá. A csoport magvát alkotó házaspárok mellett a még hagyományápoló idősebb asszonyok, valamint unokáik is tagjai a népi együttesnek. A hagyományőrző együttes csak és kizárólag a régi Veresegyház családi, világi és a valláshoz kötődő népszokásait dolgozza föl és állítja színpadra. A koreográfiákban elhangzó dalok és a bemutatott táncok szintén csak a régi falu hagyományaiból táplálkoznak.  
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?