Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TÁTITÁ - GANGARAY TRAMBULIN
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Gangaray Trambulin képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel, technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában.

Ismertető: "kezdetben vala a ritmus..."
/Liszt Ferenc egy tanítványa/

Egyszer valami megmozdult. Ez volt az első esemény. Az első esemény átadta mozgási energiáját egy másiknak. A második esemény lendületet adott egy harmadiknak. A harmadik egy negyediknek. Az események sora kialakítja a teret és a benne uralkodó időt. Az események közötti kapcsolat változatossága eredményezi a ritmust. A ritmus az összes többi ritmust. S az összes ritmus a minőséget, a mindent.

A Tátitá című darab egy gyökér ritmuson és az abból származtatott kötődő ritmusokon keresztül épül fel. Minden egyes részlet idejét és terét a gyökér ritmusból eredő, annak szinonimját jelentő ritmusok határozzák meg, így kialakítva egy alternatív valóságot, melynek leütései közt egy nyolcad eltérés akár a mi valóságunkat hozná létre. Játék ez, melyben képiesen mondva, megrajzolunk egy hosszú ívű ritmus képletet, a jelenetek helyét az időben. Aztán ugyanezt a ritmust rövidebb íveken rajzoljuk meg, melyek megadják majd a mozdulatok helyét, a jelenlévők számát, a tér és a benne mozgó testek viszonyát. Etűd, melyben a világ mechanikája elevenedik meg azáltal, hogy szimbolikus mozgásminőségek, különböző ritmusokban, felváltva találkoznak és elválnak. Így akár véletlenszerűen, egy már megtörtént vagy egy még meg nem történt eseményt is láthatunk.

A Gangaray Trambulin képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel, technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában. Koreográfus: Csuzi Márton

Tánc:
Radóczi Lilla
Prókai Ágnes
Illés Tímea
Gyevnár Réka
Pálinkás Zsófi
Héger Alexandra
Kisbakonyi Anett
Szabó Erika
Péter Szilvia
  Stáblista
Koreográfia 
Csuzi Márton 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?