Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NÁDGARNITÚRA
Sanyi és Aranka Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Andrusko Marcella és Dinyés Dániel Parti Nagy Lajos-estje.

Parti Nagy Lajos a kortárs magyar irodalom meghatározó alakja. Költőként indult, de számos műfajban alkot; verseket, tárcákat, prózai és drámai műveket ír és fordít - vagyis partinagylajosít. Ironizáló humora és a nyelvi kísérletező bátorsága teszi egyedivé, könnyen felismerhetővé műveit. Szavakat ront, roncsol és újraalkot, próza és líra szinte észrevétlenül keveredik az általa konstruált nyelvben.

Férfi és nő. Nő és férfi. Egy este. Nők, férfiak, cukor, bor, strandpapucs, szájcsók és vidéke. Staniclibe csomagolt kis brutáliák egy kis nőre, egy férfira zongorával, egy harmadik bábszemélyre, egy kis időre. (Andrusko Marcella)

Elemér: Mit bámul mindig azon a szobron, hallja? Paparuska: ...Mittudomén, mit. Hogy látszik, azt.
Egy nő van, azt tanuld meg, Elemér. Anya is egy van, de nő is egy van. Sok nő van, de az egy nő. Az is majdnem az égben. Mert isten tortája messze van. Azt se meg nem gyújtod, se el nem fújod. Azt csak nézed. Nézem, amíg a nyakam belefájdul. A szoknyáját, a blúzát, ahogy aláfúj neki az este. Olyan pont, mint a Mona Lisa vasból. Énszerintem mosolyog. Erre a kis időre más nem is kell. Aztán egyszer úgyis elvisz. Magához rántja a fejed, mint a fúlós káposztát, elringat, és kiharapja belőle a torzsát. Álmodban. Jösz, mész, aztán puff, már lőnek is bele a virslihúsba, agyőpá.
Nem szép? Mint valami angyal? Hát nézzen ide, aranyom! Na! Nem néz ide? ...Megsértődött. Mert az Elemér nem kultiválja magát. Ugye? ...Mindegy, Elemér. Majd megtanulod te is. Hogy néha meg muszáj halni egy szaros bokáért. Egy nyaki belecsókolásért. Csak nem érdemes.
(Parti Nagy Lajos: Mauzóleum - részlet) A Nádgarnitúrát a Radnóti Színház Irodallam című sorozatában, 2014. április 11-én mutatták be. A tematikus irodalmi estek főszereplője minden alkalommal más. A sorozat keretében a Radnóti Színház színészeinek alkalmuk nyílik, hogy egy estére kizárólag az övék legyen a színpad, és a saját ízlésüknek, kedvüknek, személyiségüknek megfelelően mutassák be egy hozzájuk közel álló író, költő műveit – minden alkalommal Dinyés Dániel zenész-zeneszerző közreműködésével. Dinyés Dániel 2005-ben végzett zeneszerzés szakon. Azóta számos színházi produkció zeneszerzője vagy zenei vezetője volt. Zenei vezetője volt a Bárka Színháznak és a Kaposvári Csiky Gergely Színháznak. Állandó vendége a Vígszínház és Radnóti Színház produkcióinak. Az utóbbi színház Irodallam sorozatának házigazdája, mely sorozatból született a Nádgarnitúra előadás is.
Andrusko Marcella a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2013-ban végzett bábszínészként Meczner János és Csizmadia Tibor osztályában. Szakmai gyakorlatát is a Radnóti Színházban töltötte, játszott és játszik a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban. Rendezett bábos előadást Marius von Mayenburg drámájából, A hideg gyermekből, és a Nádgarnitúrában is előkerülnek a bábok. A bábokért köszönet a Budapest Bábszínháznak, a Kolibri Színháznak, valamint Orosz Klaudia és Palya Gábor Dávid bábtervezőnek.
  Szereposztás
Előadó 
Andrusko Marcella 
Előadó 
Dinyés Dániel 
  Stáblista
Író 
Parti Nagy Lajos 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?