Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT VONATOK
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bohumil Hrabal: SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT VONATOK Tragikomédia

„Milos Hrma, vasúti gyakornok szereti Mását, vasúti jegykezelőt, és Mása szereti Milost. Közben zajlik a II. világháború. Milos huszonkét éves, nem csoda hát, hogy gyakorta érzi férfinak magát. Szerencsésen el is jutnak a fotográfus nagybácsi prágai műtermébe, pont a paplan alá. Milos férfiassága csődöt mond, miközben német gépek bombázzák Prágát, még ez is. Mindennek vége, ha huszonkét évesen nem férfi a férfi. A fiú felvágja ereit, de felgyógyul. A mama ráadja rézgombokkal ékesített vasutas-kabátját, a gyakornok három hónap betegszabadság után munkára jelentkezik. Találkozik a galambszarral beterített, jámbor állomásfőnökkel, az asszonyi farokat kivételes szakértelemmel vizsgáló, sőt azokat vasúti pecsétekkel díszítő Hubicka forgalmistával, és Mása is várja majd őt, csak legyen túl ezen az első napon. Ez lesz hát az a nap. A nap, amikor egy senki fiú, Milos Hrma-nak hívják, talpraáll, megnevezi, sőt meghaladja önmagát. Ártatlanságát elveszítve felszántja a főnök úr kanapéján a huzatot, az időzített bombát pedig pont a megfelelő pillanatban a megfelelő helyre hajítva fogadja a szigorúan ellenőrzött német vonatot. Milos Hrma, fiatal férfi teszi, amit tenni kell. Előtte az élet. Most fog meghalni. Kerek a világ.”                                                                                                         (Bérczes László) CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ, KAPOSVÁR   (Zádor András fordítása nyomán színpadra alkalmazta: Bérczes László és Kiss Mónika)
  Szereposztás
MILOŠ  
Fehér László 
ÁLLOMÁSFŐNÖK / DÉDAPA / FÉNYKÉPÉS 
Hunyadkürti György 
HUBIČKA / NAGYAPA / KŐMŰVES 
Kelemen József 
MÁŠA / ZDENIČKA 
Szvetnyik Kata 
FŐNÖKNÉ / ANYUKA / RECEPCIÓS 
Csonka Ibolya 
GRÓFNŐ / VIKTÓRIA / PÉNZTÁROSNŐ . 
Német Mónika 
SLUŠNÝ / VONATVEZETŐ / SS-KATONA 
Szvath Tamás 
ZENÉSZ 
Rozs Tamás 
  Stáblista
APA / ZEDNICEK / KNÍŽE / SS-SZÁZADOS 
Kalmár Tamás 
Rendező 
Bérczes László 
Dalszöveg 
Háy János 
Zeneszerző 
Rozs Tamás 
Dramaturg 
Kiss Mónika 
Koreográfia 
Widder Kristóf 
Díszlet 
Cziegler Balázs 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Világítástervező 
Memlaur Imre 
Segédrendező 
Hatvani Mónika 
Súgó 
Csorba Mária 
Ügyelő 
Székely György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bartók Kamaraszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban vagy bemutatod okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?