Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÉLŐ FELSZÍN - ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Élőkép Színház előadása.

Az Élő felszín című előadásban a néző megfigyelheti és megkedvelheti a geológiát: domborzati átalakulásokban, absztrakt felszínképződmények mozgásában gyönyörködhetünk. Az élőben mozgatott vetített felületen Naprendszerünk égitestei elevenednek meg: hol az izzó, hömpölygő anyag kőzetté dermed, hol felhők sűrű kavargásából jéghegyek bukkannak elő, úsznak majd süllyednek alá. Ahogy belefeledkezünk a hangkompozíció és a látvány poézisébe, úgy jutunk közelebb és közelebb emberi létünk mikrouniverzumához.                   Ez egy olyan háromdimenziós megjelenítés, melyhez nem kell 3D-s szemüveg! Az előadás minden korosztály számára ajánlott. „Az első perctől kezdve a produkció hatása alatt voltam, lenyűgözött, ahogy a felszín egy másodpercre sem áll meg, folyamatosan lélegzik, pulzál, akárcsak az ember... Itt nem a természettudományos hűség volt a lényeg (bár Bérczi Szaniszló geológus szakértelme segített a produkció létrehozóinak az égitestek felszínének feltérképezéséhez), hanem a metamorfózis, és az, hogy a lábunk alatt szilárdnak hitt talaj alatt és a fejünk fölötti univerzumban bár szabad szemmel nem láthatjuk, de folyamatos változások vannak.” (Szlávik Dóra, Az univerzum tánca, prae.hu, 2014; http://www.prae.hu/article/7073-az-univerzum-tanca/) mozgatók: Hrotkó Heléna, Makra Viktória, Törzsök Kata hang: II. Lengyelfi Miklós dramaturgiai tanácsok: Tankó Barnabás, Vécsei Anna geológiai tanácsadó: Bérczi Szaniszló látvány, tervezés, rendezés: Bérczi Zsófia zeneszerző: ifj. Kurtág György Az ÉLÕKÉP alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező. 2004 óta egyesületi formában működik. Az ÉLÕKÉP alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, elõadómûvészettel. Formailag és tartalmilag újszerû látásmód kifejezõdése, a képzelet feltárása, átélhetõsége, illetve ennek átadása iránti vágy vezérel bennünket. www.bethlenszinhaz.hu www.livingpicture.org
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?