Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
2015. HUMORFESZTIVÁL A HÜLYÉJE (SZOMBATHELY)
Thália Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
Georges Feydeau: A hülyéje (Két szünettel - 150 perc) - vígjáték - fordította: Hamvai Kornél

A három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A hülyéje Feydeau egyik legjobban sikerült darabja. George Feydeau-nak remek humora volt, eredetileg színész akart lenni. „George Feydeau-nak remek humora volt. Híres volt az „aranyköpéseiről.” Minden este a Maximba ment. Nem ivott alkoholt, csak ásványvizet. (…) Lusta volt. Eredetileg színész akart lenni. Megbeszélt időpontja volt a Palais Royal színházának igazgatójával, ahol az egyik darabban szeretett volna szerepet kapni. Mivel elkésett, nem alkalmazták. Így ért véget mikroszkopikus színészi karrierje, amit így kommentált: „Azon a napon értettem meg a pontatlanság áldását, és utána egész életemben elkéstem!”
Alain Feydeau (1934-2008) színész, Georges Feydeau unokája Vatelin, aki rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, döbbenten tapasztalja, hogy azt egyik barátja, Pontagnac pár napja szerelmesen követi. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Pontagnac nős, miközben továbbra is léha életet él, Rédillon pedig számos állandó és átmeneti szeretővel rendelkezik. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját; egyetlen feltétellel lenne hajlandó beadni a derekát: ha a férje megcsalná. Ez esetben kész lenne felajánlkozni egyik széptevőjének. Pontagnac és Rédillon mindenre hajlandók, csakhogy Lucienne félre nem érthető helyzetben találja Vatelint. Épp kapóra jön nekik, hogy Párizsban tartózkodik Maggy, akivel Vatelinnek volt egy futó kalandja Angliában…
  Stáblista
Lucienne 
Nagy Cili 
Pontagnac 
Formán Bálint 
Vatelin 
Bajomi Nagy György 
Rédillon 
Balogh János 
Mme Pontagnac 
Fekete Linda 
Maggi 
Csonka Szilvia 
Soldignac 
Horváth Ákos 
Armandine 
Edvi Henrietta 
Pinchard 
Trokán Péter 
Mme Pinchard 
Vlahovics Edit 
Geróme 
Kertész Péter 
Jean 
Kenderes Csaba 
Felügyelő 
Vass Szilárd 
Vendég 
Poór Éva 
Rendező 
Réthly Attila 
Díszlet 
Klimó Péter 
Jelmez 
Szűcs Edit 
Ügyelő 
Győrváry Eszter 
Súgó 
Balogh Lívia 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!