Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KŐRÓZSA: ZENÉS KÖLTŐI EST TÓTH ERZSÉBET VERSEI ALAPJÁN - IRODALOM A SZÍNPADON
Pesti Vigadó - Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az előadás Tóth Erzsébet 2012-ben megjelent Kőrózsa című verskötetén alapul.

A kiinduló helyzet két nő összezártsága, ahol érzékelhetővé és megmutathatóvá válik mindkettőjük belső világa, emlékek, traumák, asszociációsorok kerülnek felszínre. „2012-ben jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának, Tóth Erzsébetnek a Kőrózsa című verskötete. A benne szereplő különös formájú szabadversek kiinduló helyzete: két nő – egy érettebb s egy fiatalabb – kényszerül hosszú ideig együtt élni egy börtöncellában összezárva. Ebben a laboratóriumi helyzetben érzékelhetővé és megmutathatóvá válik mindkettőjük belső világa, s azoknak egymásra hatása is. Emlékek, traumák, asszociációsorok, a semmiből épülni kezdő emberi kapcsolat. Előadásunk szöveg-anyagát a kötetet felépítő két párhuzamos női monológ adja. Szereplőink többszörösen zárt világból pillantanak ki a külvilágra, bezártságuk és annak okai meghatározzák tekintetük irányát. Az erős zenei háttér, amellyel dolgozunk, újabb dimenziókat ad az egyszerű emberi alaphelyzetnek.” (Mispál Attila) Zenei közreműködők:  Lukács Miklós - cimbalom Borbély Mihály - fúvós hangszerek Novák Csaba – nagybőgő Zeneszerző: Újhelyi Kinga és Lukács Miklós Szerkesztő-rendező: Mispál Attila   A debreceni Csokonai Nemzeti Színház produkciója a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata
  Stáblista
Szereplő 
Edelényi Vivien 
Szereplő 
Varga Klára 
Ének 
Újhelyi Kinga 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?