Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
P.P.PASOLINIPROJECT - TESTJÁTÉK EGY FELVONÁSBAN
Nemzeti Táncszínház - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1166 értékelés alapján
  Leírás
Testjáték egy felvonásban A PR-Evolution Dance Company előadása, a Pécsi Balett, GG Tánc Eger, Miskolci Balett és a Nemzeti Táncszínház együttműködésével.

Pier Paolo Pasolini vagy, ahogy a világ leginkább ismeri P.P.P., a huszadik század olasz művészet kiemelkedő alakja. Egyben az egyetemes művészet géniusza. Bolognában született 1922. március 5-én. Író, költő, újságíró, nyelvész, festő, teoretikus és filmrendező. Számtalan nagysikerű és nagyhatású könyv és film szerzője, rendezője. 1975. november elsejéről másodikára virradó éjszakán gyilkolták meg a Róma melletti Ostia településen. Mindössze 53 éves volt.
Az előadás ennek az éjszakának a története.

1975. november elseje és másodika közötti éjszaka. A Mindenszenteket és Halottak napját összekötő misztikus csillagtalanság. Végzetes sötétség Ostia (áldozati ostya) egyik lepusztult, elhagyott poros útján a repülőtér mellett. Csak egyetlen pillanat. A végső levegővétel. Amikor Pier Paolo Pasolini szembenéz gyilkosával a rámért halálos ütés előtt. Mielőtt lecsap a 17 éves Pelosi, a „Béka”. Ekkor értelmet nyer mindaz, ami megelőzte ezt a pillanatot. Az élet.

Saját létünkön is elgondolkozunk. Megértjük, hogy mindenki életében eljön majd az utolsó, a vágó pillanat. Kinek így, kinek úgy. Az sem mindegy, hogy az a pillanat hogyan történik majd meg. A jelenünk, döntéseink és vezérlő vágyaink már magukban rejtik annak a pillanatnak a mikéntjét.
Lassan negyven éve lesz, hogy felvirradt az a végzetes hétfő, mely magához ölelte Pasolinit. Tartozom neki azzal, hogy ezt az előadást színpadra viszem az emlékére, hogy újra felfedezzük, mekkora embert és művészt veszítettünk el akkor ott Ostia porában.
Szemán Béla Szereplők:
Szakály György (Kossuth-díjas)
Zarnóczai Gizella (Harangozó-díjas)
Spala Korinna (Harangozó-díjas)
Maurer Milán
Somhegyi György eh.
Matola Dávid
Nagy Viktória
Csongor Nóra
Schell Martin
Gáll Norbert
Balázs Dávid
  Stáblista
Rendező, dramaturg 
Szemán Béla 
Koreográfia 
Nemes Zsófia 
Jelmez 
Papp Janó 
Díszlet 
Csík György 
Zene 
Szirtes Edina 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/A Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?