Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MEDEIA-S-GRUPP
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
S-Grupp MEDEIA A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak előadása.

Medeia, a kholkiszi király lánya, Héliosz napisten unokája, Korinthoszban él két gyermekével. Kínzó féltékenységében naphosszat átkozódik, szitkokat szór férjére, Iaszónra és annak új feleségére, akiért a férfi elhagyta őt. Mikor a korinthoszi király Kreón ultimátumot ad neki, miszerint el kell hagynia az országot, drasztikus lépésre szánja el magát…
Az előadás sűrített időben mutatja be a cselekményeket, középpontba állítva Medeia küzdelmeit és fájdalmát, expresszív – mégis érzéki módon követve végig bosszúját, és az őrlődő női lélek pszichológiájának különböző mechanizmusait. Medeia számkivetett még a számkivetettek között is. Epizódszereplők mutatják meg magányát, elhagyatottságát; míg saját bizonytalanságát az elkövetendő Tett felől – önmaga tükrében vizsgálja felül. Az előadás sajátos atmoszférája különös zeneiséggel rendelkezik, mely pontosan megkomponált, mind a kísérő zenék, mind pedig a szöveg és a különböző hanghatások eredményeképpen. Medeia világa egyedi, már-már paranormális, de őszinte és kérlelhetetlen, és emiatt megoszthatatlan. Ezért válhat univerzális, mindenkiben ott élő, jelképes figurává, és története ezért érvényes még a 21. század embere számára is.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?