Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EZ TÖRTÉNT BÉCSBEN
Szegedi Nemzeti Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 849 értékelés alapján
  Leírás
A Szegedi Nemzeti Színház, a Szeged Első Lions Klub és az SZTE produkciója. Operett két részben. Ősbemutató. Írta: Iván Sára.

Váradi Katalin, az egyik legkiválóbb magyar operakarmester így határozza meg az operett műfaját: szép emberek, szép ruhában,szépen énekelnek. A tartalom persze több ennél, de a játékos definíció kifejezi a lényeget: a nosztalgiát a szépség iránt. A sikeres operettek cselekménye, dallamos zenéje egy letűnt világot idéz, melynek romantikájába ábrándozva feledkezik belea mai néző is, sőt, érdekes módon az operett az utóbbi években meghódítja a Távol-Keletet is, ahol ennek a jellegzetesen európai miliőnek semmiféle gyökere nincs.

A mai szerzők figyelme ugyanakkor a divatos műfajok felé fordul. A kortárs komolyzene közönségénél szélesebb körű sikerreáhítozó zeneszerzők rock-operát és musicalt komponálnak. Mi vezet egy szegedi egyetemistát, Iván Sárát, a Zeneművészeti Karon tanuló fiatal hölgyet arra, hogy ebben a műfajban alkosson? Minden bizonnyal az operett világában szerzett élményekés annak felismerése, hogy az emberek ma is igénylik az érzelmes-romantikus történetet, a fülbemászó dallamosságot és aszórakoztató színházi estét, amit az operett varázslata ígér.

Újévi hangulatában az egész világ Bécs felé fordul; a televíziók előtt milliárdnyi nézője van a Bécsi Filharmonikusok hagyományosStrauss-hangversenyének. A Szegedi Nemzeti Színház nagy örömmel karolta fel a készülő új művet, Iván Sára Ez történt Bécsben című operettjét, melynek első részleteiből két esztendeje színpadunkon létrejött már egy hallgatói vizsgaelőadás. Azakkor még torzó produkció olyan sikeres volt, hogy meghívást kapott a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválra. A Szeged Első Lions Klub kezdeményezésére, év elején szokásos hangverseny-rendezvényét felváltva most sor kerülhet a teljessé váltoperett ősbemutatójára. A kezdeményezés mellé állt a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a szegedi Soroptimist Club is, így a szegedi deszkákon igazi, hamisítatlan bécsi hangulatban, egy vadonatúj operett ősbemutatójával indul a 2015-ös esztendő.

Gyüdi Sándor Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara Vezényel: Molnár László
  Stáblista
Gizella (magyar grófnő) 
Vajda Júlia 
Vera (a lánya) 
Kálnay Zsófia 
Elza (Vera húga) 
Nánási Helga 
Lipót (Bécs hercege) 
Andrejcsik István 
Alfonz (Vera szerelme 
László Boldizsár 
Rudolf (Alfonz barátja) 
Bocskai István 
Pique (Lipót fia) 
Gömöri Krisztián 
Carolin (francia szobalány 
Fischer Lilian 
Bertold 
Tóth Péter 
Margit (magyar házvezetőnő) 
Suvada Aranka 
Kocsmáros 
Börcsök Bálint 
Ajtónálló 
Lőrincz Zoltán 
Rendező 
Toronykőy Attila 
Díszlet 
Toronykőy Attila 
Koreográfia 
Varga József 
Jelmez 
Varsányi Anna 
Karigazgató 
Kovács Kornélia 
Súgó 
Zsoldos Anikó 
Ügyelő 
Kürtös Petra 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
6720, Vaszy Viktor tér 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?