Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, KM. ITTZÉS GERGELY - FUVOLA
Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A zenekar 2015 tavaszi BMC-beli sorozatának első koncertjén Ittzés Gergely, nemzetközileg elismert fuvolista lép fel.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar Budapest Music Centerben megrendezendő 2015 tavaszi koncertsorozatában elsőként Ittzés Gergely fuvolaművész lép fel, aki Felix Mendelssohn d-moll hegedűversenyének fuvolaátiratát és Frank Martin Ballada c. művét adja elő. A közönség  Lutoslawsky és George Antheil ritkán játszott, különleges darabjait is hallhatja a zenekar előadásában. Ittzés Gergely tanulmányait a kecskeméti Kodály Iskolában Dratsay Ákos növendékeként és a Zeneakadémián Prőhle Henriknél végezte. Itt nagy hatást tettek rá Kurtág György és Rados Ferenc kamarazene órái. Diploma után egy évet a nemzetközi Prágai Mozart Akadémián, majd néhány hónapot Kanadában, a Banff Centre for the Arts művésztelepen töltött. Részt vett számos mesterkurzuson és díjat nyert több hazai (1982, 1986) és nemzetközi versenyen (Róma 1987, Duino 1988, Szeged 1992). 1998-ban Lengyelországban a Zenei Egyéniségek Második Nemzetközi Aleksander Tansman Versenyének Nagydíját nyerte. 1992-ben és 2003-ban a Szerzői Jogvédő Hivatal nívódíját kapta az új magyar zene tolmácsolásáért. 1998-99-ben Fischer Annie ösztöndíjas. 2001-ben Liszt-díjjal tüntették ki. A klasszikus és kortárs zene mellett számos más stílus is hat zenei világára. Tíz évig a Talizmán nevű etno-jazzrock együttes tagja és zeneszerzője volt, de más jazz-formációkban is fellépett, illetve készített felvételeket (Makám, Emil Viklický, Markus Stockhausen Possible Worlds Orchestra, Leni Stern, Don Thompson, Bop Art Orchestra, stb.). Ittzés Gergely 1996 óta a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének tanára egyetemi tanári rangban. Habilitációjára 2007-ben került sor.   2015. február 20., 19:30, Budapest Music Center Felix Mendelssohn: h-moll szimfónia, No.10 Felix Mendelssohn: d-moll hegedűverseny (átirat fuvolára) Frank Martin: Ballada km.: Ittzés Gergely - fuvola ***** Witold Lutoslawsky: Gyászzene Bartók emlékére George Antheil: Szerenád vonószenekarra További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2015-02-20-kortars-sorozat-i--135/
  Stáblista
Fuvolaművész 
Ittzés Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?