Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BARÁTI KRISTÓF ÉS FARKAS GÁBOR KONCERTJE
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Baráti Kristóf zenészcsaládból származik, így első hegedűtanára édesanyja, Kákonyi Borbála volt. 2 és 12 éves kora között Venezuelában élt, nyolc évesen itt adta első zenekari kíséretes koncertjét. Szülőföldjére visszatérve a Zeneakadémia Kiemelt Tehetségek Osztályában Szenthelyi Miklós és Tátrai Vilmos voltak tanárai.

1998-tól Párizsban tanult Eduard Wulfson irányítása alatt, aki az orosz hegedűiskola hagyományait Nathan Milsteintől, David Ojsztrahtól és Henryk Szeringtől tanulta. 2010-ben megnyerte a hegedű Oscar-jának tartott moszkvai Paganini-versenyt. Baráti Kristóf a világ jelentős koncerttermeiben, olyan zenekarok társaságában lép fel, mint a Royal Philharmonic Orchestra, Deutsches Symphonieorchester, Russian National Orchestra, St. Petersburg Symphony Orchestra, Japan Philharmonic Orchestra, Orchestra of the Mariinsky Theatre, Budapesti Fesztiválzenekar, NDR Symphony Orchestra, olyan karmesterekkel, mint Kurt Masur, Marek Janowski, Charles Dutoit, Jiri Belohlavek, Yuri Bashmet, Yoel Levi, Andrew Manze, Kocsis Zoltán, Gilbert Varga, Fischer Iván, Yuri Temirkanov, Eiji Oue, vagy Pinchas Steinberg. 2009-ben és 2010-ben a Berlin Classicsnál rögzítette az első két Paganini hegedűversenyt és Bach's hat szonátáját, illetve szólóhegedűre írt partitáját. A teljes Beethoven hegedű-zongora szonátákat Würtz Klárával a Brilliant Classicsnál jelentette meg 2012-ben, Ysaye szólószonátáit 2013-ban, három Brahms hegedűszonátát pedig (szintén Würtz Klárával) 2014-ben. Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ötévesen kezdett zongorázni, 1999-től 2005-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol Falvai Sándor és Némethy Attila voltak tanárai, ezt követően doktori fokozatot is szerzett ugyancsak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a világhírű International Piano Academy Lake Como növendéke lett, ahol William Grant Naboré mellett olyan mesterektől tanult mint Dmitry Bashkirov, Fou Ts'ong, Malcolm Bilson, John Perry és Stanislav Ioudenits. Az elmúlt években a legnagyobb magyar koncerttermek mellett játszott Bécsben, Madridban, Berlinben, Rómában, Párizsban, Londonban, Helsinkiben, Calgaryban, Tokióban, Szöulban, Pekingben, Weimarban valamint Bayreuthban. Farkas Gábor olyan híres nemzetközi fesztiválokon lépett fel, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a berlini International Piano Forum, zwickaui Schumann Fesztivál, a thüringiai Bach Fesztivál, a weimari Pélerinages Fesztivál, a pekingi Musicathlon vagy a toblachi Mahler Fesztivál. Olyan neves karmesterekkel dolgozott mint Kocsis Zoltán, Fischer Ádám, Olli Mustonen, Philippe Bender, George Tchitchinadze, Olaf Henzold és Vásáry Tamás. Első albuma, An Evening with Liszt címmel jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában 2008 novemberében. Az album „Grand Prix du disque” díjban részesült és a Franz Liszt International Society neki ítélte a „2009 legjobb Liszt felvétele” elismerést. Második albuma a 2011-es Liszt év nyitókoncertjének élő lemezfelvétele Kocsis Zoltánnal és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, amely szintén a Warner Music gondozásában jelent meg. Műsor: Bartók Béla: 1. hegedű-zongora szonáta
Bartók Béla: Román népi táncok
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Souvenirs d'un lieu cher (Egy kedves hely emléke)
Henryk Wienawski: Legenda
Niccolò Paganini: Mózes-fantázia www.kristofbarati.com 
  Stáblista
Hegedűművész 
Baráti Kristóf 
Zongoraművész 
Farkas Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?