Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JURIJ POLJAKOV: PÁRCSERE
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 316 értékelés alapján
  Leírás
Jurij Poljakov: Párcsere A Kecskeméti Katona József Színház előadása Rendezte: Cseke Péter

„Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában…” – és megkezdődik a Párcsere. Félreértéses vígjáték, társadalmi szatíra, szomorú dráma vagy szerelmi történet? A színdarab szereplői más-más szemszögből figyelik a váratlan, többnyire meglepő eseményeket, melyek ennek az egyszerű, fent idézett hirdetésnek a nyomában érkeznek. Hat idegen egy lakásban arra készül. És mindenkinek oka van rá. Csak igyekeznek titkolni. Persze a csend sokáig nem tartható, és túlságosan nagy az esély arra, hogy elszabaduljon a pokol… Az ismerős idegenek feszültségoldás és ismerkedés céljából üveghez nyúlnak, így hamar kipörgetésre kerülnek azok az elhallgatott információk, kétes ügyletek, amelyek elejét veszik a féktelen partyhangulatnak, és gondoskodnak arról, hogy mindenképp elszabaduljon az az említett pokol.... És mindehhez érkezik még konspirációs elméleteivel egy megingathatatlannak tűnő ifjú „partyzán”, előbb az ajtón, majd az erkélyen át. Sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a mondás. Elférnek-e azonban hőseink a drágán berendezett penthouse-ban akkor is, ha nem olyan jó emberek? Ha féltve őrzött titkaik napvilágra kerülnek, megmenthető-e még az este? Megmenthető-e a házasságuk? És az életük?
 
Jurij Poljakov, a méltán népszerű író a '80-as évek elején vált ismertté a "Száz nap a parancsig" és a "Helyi jellegű vészhelyzet" könyvével, amelyeket sokáig nem engedte át a cenzúra, és végül csak a peresztrojka idején jelenhettek meg. Párcsere című szatírája ősbemutató, először látható Magyarországon - Cseke Péter rendezésében Kőszegi Ákos és Danyi Judit küzd egymással, Réti Erika és Kiss Jenő féltő szülői gondoskodása mellett, Pál Attila Decsi Edittel a nyomában érkezik, Ferencz Bálint az ereszcsatornát dédelgeti, Kiss Zoltán feleségeként pedig a társulathoz frissen érkezett Csapó Virág mutatkozik be.  
  Szereposztás
Igor Bukszakov 
Kőszegi Ákos 
Lera 
Csapó Virág 
Xí 
Decsi Edit 
Vaszilij Borcov 
Ferencz Bálint 
Nyikolaj Jegorovics 
Kiss Jenő 
Mása 
Danyi Judit 
Szergej Tollnokov 
Kiss Zoltán 
Anton Grigorjevics Dumakov 
Pál Attila 
Irina Markovna 
Réti Erika 
  Stáblista
Rendező 
Cseke Péter 
Díszlet 
Szlávik István 
Jelmez 
Kiss Julcsi 
Dramaturg 
Németh Virág 
Súgó 
Arató Andrea 
Ügyelő 
Domján Sándor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?