Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NISHAT KHAN - SZENT EFRÉM FÉRFIKAR / BTF
Bálna Event Hall - Bálna – Event Hall

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Iszlám-keresztény zenei párbeszéd. Az ősi és kortárs zenék világosan megmutatják, hogy mennyi minden inkább összeköti a muszlimokat és a keresztényeket.

Nishat Khan több generációra visszanyúló zenészcsalád sarja, a szúfi tanítás szerint élő, világhírű szitárművész. A Szent Efrém Férfikar pedig már egy évtizede kutatja és közkinccsé teszi a korai kereszténység bizánci és nyugati ágának liturgikus zenei örökségét. Nishat Khan és Bubnó Tamás személyes találkozója alkalmával hamar kiderült, hogy egy egészen egyedi megközelítésű és napjainkban különösen időszerű iszlám-keresztény zenei párbeszédet fölvázoló és ötvöző színpadi megjelenés mindkét fél számára nagy öröm és kihívás lenne. Az iszlám misztikus irányzata a szúfi - a szó önmaga is "misztikust" jelent - az Istennek való teljes önátadás tana, a legmagasabb minőségű földi élet, melyet az ima és a filozófia tölt be. Már a 9-10. században sokan éltek e tanítások szerint, hallatlanul gazdag és érdekes - belső tartalmában a korai kereszténységgel és a misztikus keresztény írókkal nagyon hasonló - hagyományt alapoztak meg, amely India északi területein is elterjedt. A műsorban elhangzó ősi és kortárs zenék Nishat Khan és Bubnó Tamás szerint világosan megmutatják, hogy mennyi minden inkább összeköti a muszlimokat és a keresztényeket, nem pedig elválasztja, mint ahogy azt a gyűlölködésen alapuló, hamis eszmék sugallani szeretnék.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?